Klar til den 4. Industrielle revolution?

Den 4. Industrielle revolution er over os. Det betyder nye, unikke muligheder for de lokale produktionsvirksomheder – hvis de vel at mærke rider med på bølgen. Netværk Nordvest vil med en række spændende fyraftensmøder klæde de lokale virksomheder godt på til den nye fremtid.

Der sker i øjeblikket en rivende udvikling inden for automation og robotteknologi. Nye teknologier kommer hele tiden på banen, og som produktionsvirksomhed kan man ikke blot tage skyklapper på og vende ryggen til udviklingen. Vil man fortsat være konkurrencedygtig og gearet til fremtiden, er det altafgørende, at man følger med udviklingen.

– Den stigende automatisering giver nogle fantastiske muligheder for dansk industri. I dag kan stort set alt forbindes via internettet, og enheder kan kommunikere med hinanden ad den vej. Robotter kan begynde at instruere andre robotter i, hvad de skal gøre og så videre. Det giver nogle helt nye muligheder i produktionen, og gør os samtidig mindre sårbare i forhold til udflytning af arbejdspladser. Med den nye teknologi og stigende automatisering kan produkter lige så godt laves i Danmark som i Kina, og set ud fra det perspektiv er det jo en fuldstændig fantastisk mulighed og en enormt spændende fremtid, vi går i møde, lyder det fra projektleder Bente Homann fra EUC Nordvest.

Lige nu handler det om at sikre, at de danske produktionsvirksomheder er med fra start. Udviklingen sker her og nu – og vi skal være med helt fremme i forreste række. Derfor sætter Netværk Nordvest nu fokus på ’Industri 4.0’ i en række spændende fyraftensmøder.

Gratis fyraftensmøder med spændende indhold

Første fyraftensmøde løber allerede af stablen mandag d. 3. april kl. 15.30, hvor Bente Homann fra EUC Nordvest og Ole Madsen fra Væksthus Nordjylland vil introducere deltagerne til, hvad begrebet ’Industri 4.0’ dækker over, hvordan fremtiden i ’Produktions-Danmark’ forventes at komme til at se ud, og hvordan man som lokal virksomhed kan iværksætte de nødvendige tiltag for at være godt rustet til fremtiden.

– Det første møde bliver en overordnet briefing og en ’appetizer’. På de efterfølgende møder vil vi dykke nærmere ned i de enkelte teknologier, og her har vi allieret os med nogle af de absolut dygtigste specialister inden for hvert område. De vil bidrage med en praktisk tilgang til emnet og kigge nærmere på, hvad udviklingen kommer til at betyde for produktionsvirksomhederne i Thy/Mors og give eksempler på og forslag til, hvad man som lokal virksomhed med fordel kan lave af tiltag. Det er nemt at finde information i aviser og fagblade om de overordnede træk i ’Industri 4.0’, men det er måske knapt så gennemskueligt, hvad det kommer til at betyde for ens egen virksomhed – dét prøver vi at gøre mere overskueligt for deltagerne, fortæller Bente Homann fra EUC Nordvest.

Netværk Nordvest håber på at de lokale virksomhedsejere og produktionschefer vil bakke op om møderækken og møde talstærkt op. Der er ingen begrænsning på, hvor mange af Industri 4.0-arrangementerne, man kan deltage i, ligesom der heller ikke er nogen begrænsning på, hvor mange man må komme fra hver virksomhed. Da det samtidig er gratis at deltage, håber arrangørerne, at mange vil gribe muligheden, så vi kan få så mange så mulige klædt godt på til Industri 4.0.

Tilmelding til første fyraftensmøde, ’Industri 4.0 i praksis’, skal ske på www.netvaerknordvest.dk/briefings.

Forfatter

Related posts

Top