Klager om brud på valgloven behandles på ekstraordinært møde

Kommunalbestyrelsen på Mors skal på et ekstraordinært møde i næste uge tage stilling til, om sidste uges valg i sidste instans skal erklæres ugyldigt og dermed afholde omvalg.

Så galt kommer det næppe til at gå, og det er da heller ikke det, der bliver lagt op til når kommunalbestyrelsen samles på tirsdag, præcis 14 dage efter valget, for at drøfte flere sager, som bl.a. er indgivet af Pia Thorsen, der stillede op til valget for Enhedslisten.

Hun har klaget over, at både borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) og Meiner Nørgaard (DF) med deres biler med valgreklamer på holdt parkeret ved en af indgangsvejene til brevstemmeområdet i Administrationsbygningen på Jernbanevej.

Spidskandidat for Enhedslisten Mors KV21 Pia Thorsen. Privatfoto

Parkeringerne strider imod valglovens regler om valgagitation ved indgange til brevstemmesteder.

Efter 20 minutter havde både Hans Ejner Bertelsen og Meiner Nørgaard fjernet deres bil.

– Jeg er vred på mig selv, men jeg tænkte ikke over at det var et problem. Det burde jeg have gjort, udtalte Hans Ejner Bertelsen i dagene efter.

Hans Ejner Bertelsen (V) blev genvalgt som borgmester i Morsø Kommune. Foto: Screendump, Morsø Kommunes facebookside.

Der er også blevet klaget over Pia Thorsen, som i dagene op til valget skrev på facebook, at hun ville befinde sig på biblioteket, hvorfra der kunne brevstemmes, for at hjælpe og støtte vælgere, som måtte have behov for det.

Desuden skal kommunalbestyrelsen drøfte en sag om en kandidat, der blev fotograferet sammen med en gruppe vælgere, efter de havde brevstemt, samt en brevstemme, som var registreret på en forkert vælger på Mors ligesom en brevstemme, der var registreret på en forkert vælger i Københavns Kommune, skal drøftes.

LÆS OGSÅ:

Valgloven overtrådt på Mors

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top