Kjaer & Richter skal bygge KulturRummet

Kjaer & Richter løber med sejren i Thisted Kommunes rådgiverkonkurrence om at projektere KulturRummet med en anlægssum på 47 millioner i samarbejde med A.I. Rådgivende Ingeniører, Labland og Raaby’s Tegnestue.

Det anerkendte og meget erfarne arkitektfirma, Kjaer & Richter, står blandet andet bag musikskolen i Viborg, og skal nu også slå stregerne sammen med sine underrådgivere, når Thisted Kommunes nye kulturelle flagskib KulturRummet bliver en realitet de næste 2 år.

– Det var fire stærke teams, der bød på opgaven, men Kjaer & Richter stod alligevel som en klar vinder, og jeg er sikker på, at vi med dem ved tegnebrættet får et kulturhus, som vi kan være stolte af, udtaler Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs- Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget og formand for projektets Styregruppe.

Pengene er fundet
På baggrund af et idéforslag udarbejdet af KPF arkitekterne er det lykkedes Thisted Kommune at finde finansiering til hele projektet, der har en samlet anlægssum på omkring 47 millioner kroner. Færch Fonden har netop meddelt, at de donerer 4.1 million til bygningen af et nyt URT-hus, og A.P. Møller Fonden har i marts doneret 19.5 millioner til musikskole og bibliotek.

Thisted Kommune har i løbet af efteråret afviklet rådgiverkonkurrence i samarbejde med NIRAS som bygherrerådgiver, hvor fire stærke teams var prækvalificerede til opgaven.

Rådgiverne trækker i arbejdstøjet allerede i uge 44, hvor de præsenterer deres ideer til den samlede projektgruppe og de nedsatte arbejdsgrupper samt det berørte personale. I løbet af november skal arkitekterne lave dispositionsforslag. Byggestart er planlagt til andet kvartal 2016, og det færdige byggeri er forventet færdigt ultimo 2017.

KulturRummets vision
KulturRummets vision er at skabe tre kraftcentre med Christiansgave som den grønne kulturarena, ungdomshuset URT og Plantagehuset som center for kreativitet og ungdomsliv samt biblioteket og musikskolen som centrum for inspiration, læring og talentudvikling.

KulturRummet er Thisted Kommunes bud på et tidssvarende og nytænkende kulturhus. Det skal fungere som en ny fælles arena, hvor kommunens institutioner vil samarbejde om at levere tidssvarende kulturformidling, mødefaciliteter, læring og mulighed for kreativ udfoldelse for alle borgere.

Forfatter

Related posts

Top