Kiwi i Nykøbing og Thisted lukker

Danmarks tredjestørste dagligvarekoncern Dagrofa har besluttet at lukke discountkæden Kiwi i Danmark – og altså herunder butikkerne i både Thisted og Nykøbing. Det skriver Retail News.

– I Dagrofa har vi en ambition om at levere de bedste fødevareoplevelser. Det er vi lykkedes med i dagligvarekæden Meny og i FoodService Danmark, der blandt andet leverer catering og take away-løsninger til professionelle. Vi er også bedst lokalt med vores Spar, Min Købmand og Let-Køb butikker. Men vi er ikke – på trods af massive investeringer – bedst til discount. Derfor lukker vi nu Kiwi i Danmark efter flere år med underskud og fokuserer på det, vi er bedst til, siger koncernchef i Dagrofa Per Thau.

Discountkæden Kiwi blev lanceret i Danmark i 2008 og omfatter i dag 103 butikker fordelt over hele landet hvoraf cirka 30 af butikkerne konverteres til enten Spar eller Meny. De resterende butikker lukkes over de kommende måneder.

En svær beslutning
Lukningen berører cirka 2.400 medarbejdere, herunder butikspersonale, lagerpersonale og ansatte i supportfunktioner. Omkring en tredjedel af disse medarbejdere fortsætter i funktioner under de konverterede butikker. Der iværksættes endvidere en række tiltag for at hjælpe de opsagte medarbejdere til at komme videre.

– Beslutningen om at lukke Kiwi-kæden har ikke været nem at træffe. Hele Kiwi-organisationen har gjort et kæmpe stykke arbejde med udviklingen af Kiwi. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening, afslutter Per Thau.

Arkivfoto

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top