Kend din nationalpark

I denne måned kan alle interesserede komme med på tre forskellige rundture i Nationalpark Thy og lære mere om den unikke natur i deres baghave.

Naturen er lige udenfor vinduet, og måske nydes søndagskaffen ved de gamle, krogede træer i Thagaards Plantage. Og om sommeren plasker børn og børnebørn rundt i Nors Sø. Men hvad er det nu lige, der gør, at badevandet er så rent og lækkert i Nors Sø, og hvorfor er der egentlig sandbund så langt fra Vesterhavets sandstrand? Spørgsmål om naturen i Thy får man tit fra venner og bekendte, der ikke har klitheden som en del af hverdagsoplevelsen. Og det er ikke altid, at svaret kommer prompte.

Derfor inviterer Nationalpark Thy – med støtte fra Friluftsrådet – lokalepå tre guidede ture. Her vil Egon Jessen fra Natur og Kultur fortælle om kulturhistorien fra de udvalgte steder og om den særlige natur, der findes netop her. Han vil også inspirere til gode friluftsoplevelser og sjove anekdoter.

-Turene er en del af Nationalpark Thys indsats for at gøre nordvestjyderne endnu klogere på naturen og inspirere til gode naturoplevelser for både dem selv og deres gæster. Det kan faktisk være svært at vide, hvor en god naturoplevelser starter og slutter. Med disse minikurser er vi med at klæde både thyboerne og deres venner på til en god tur. Målgruppen for turene er altså dem, der er nysgerrige på nationalparken, og som har lyst til at fortælle om og vise Nationalpark Thy til familie, venner og bekendte, fortæller Projektleder i Nationalpark Thy, Bo Immersen.

Der tilbydes tre forskellige ture, og man er også velkommen til at deltage i dem alle:

* På nord-turen den 16. sept. kl. 10-15 besøger man Hanstholm Fyr, Sårup, Isbjerg og Badepladsen Nebel ved Nors Sø.

* På midt-turen den 23. sept. kl. 10-15 besøger man Vorupør Landingsplads, Bøgsted Rende, Thagaards Plantage, Vangså Klithede, Klitmøller Landingsplads og Årbjerg ved Vandet Sø.

* På syd-turen den 30. sept. kl. 10-15 besøger man Stenbjerg Landingsplads, Lodbjerg Fyr, De Sorte huse i Agger og Agger Tange med Svaneholmhus.

Foregår i egen bil
Turene foregår i egen bil med stop på udvalgte besøgssteder, hvor der vil være korte gåture i området. Alle tre ture starter indendørs med en halv times introduktion til nationalparken.

– Jeg har en radiosender i min bil, der giver mulighed for at give en masse informationer under køreturen mellem de steder hvor vi gør holdt og går ud i naturen. Deltagerne lytter med på deres bilradio på 89,4 MHz, fortæller Egon Jessen.

Nationalpark Thy har mulighed for at udbyde turene gratis, da de har fået støtte fra Friluftsrådet til at hjælpe lokale med at blive klogere på nationalparken.

Der er plads til 30 deltagere på hver tur, og tilmelding er efter først–til-mølle- princippet på mail info@naturogkultur.dk eller på mobil 40 24 01 33.

Medbring selv forplejning og tag fornuftigt tøj på, da en del af turene foregår udendørs uanset vejret.

Læs mere om de tre ture og andre kurser HER

Forfatter

Related posts

Top