Katteejer i chok: – Hvem har skudt Gordon?

36-årige Lars Mose Kristensen fra Nykøbing er i chok, efter hans kat er blevet skudt.

Derfor opfordrer han kæledyrsejere omkring Skovgade, Østergade og M.C. Holms Gade om at holde ekstra øje med sine dyr.

Lars Mose Kristensen opdagede i lørdags en våd plet i pelsen på sin 6-årige hankat. Da han mærkede og kiggede efter en ekstra gang kunne han se, at der sad et spidshagl fra et luftgevær i kattens hud.

Det var dette spidshagl Lars Mose Kristensen fik pillet ud af huden på Gordon. Privatfoto

Selvom der kun er tale om et overfladisk skudsår er Lars Mose Kristensen ikke et sekund i tvivl om, Gordon kun overlevede fordi skytten ikke sigtede særlig godt.

Lars Mose Kristensen beskriver Gordon som en sky kat, der ikke frivilligt nærmer sig fremmede mennesker. Han er derfor sikker på, at nogle bevidst har skudt til måls efter den sorte hankat.

Lars Mose Kristensen oplyser, at han først mandag formiddag har meldt sagen til politiet.

– Jeg har ikke meldt det (før, red.) da jeg har fået af vide af flere, at de ikke vil gøre noget ved det, fortæller han om baggrunden for ikke straks at involvere ordensmagten.

En dyrlæge skal i dag se nærmere på skudsåret. Privatfoto

Tidligere har det været tilladt at skyde både strejfende katte, hunde og tamkaniner, som strejfede på ens grund, såfremt ejeren blev advaret på forhånd. Folketinget vedtog dog i sommeren 2014 en ændring af mark- og vejfredsloven. Ændringen betyder blandt andet, at det er forbudt at skyde omstrejfende hunde, katte og tamkaniner.

Det er dog fortsat lovligt at nedskyde eller på anden måde aflive dyret, hvis det angriber andre husdyr, eller der er overhængende fare for, at det vil angribe person eller ejendom. Du kan læse mere om Mark- og Vejfredsloven HER.

Forfatter
Top