Kasper har indstillet sigtekornet på PL

Om dagen er 20-årige Kasper Lousdal fra Sydthy salgselev hos Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing, men om aftenen stiller han skarpt på drømmen om at deltage i de Paralympiske Lege i Tokyo til sommer.

Kasper Lousdal er nemlig en så god skytte, at han blev håndplukket til det danske landshold i skydning, og med sin egen arbejdsgiver som sponsor er drømmen om de Paralympiske Lege nu i sigtekornet.

Kasper Lousdal, der startede til skydning da han var 11 år, har rygmarvsbrok og har derfor nedsat funktion i benene, men det stopper langt fra den skarpe skytte:

– Jeg har, siden jeg var barn, fået rigtig meget ros for skydningen, og det motiverede mig til at øve mere og mere. Det medvirkerede til, at jeg i 2018 startede i Parasport Danmark og fik en plads på landsholdet. Og i dag er jeg faktisk blevet så god, at jeg tangerer til verdensrekorden i skydning, så det næste skridt er, at jeg skal kvalificere mig til de Paralympiske Lege i Tokyo til sommer, fortæller Kasper Lousdal og tilføjer:

– For at nå mit mål kræver det, at jeg træner rigtig meget, og lige nu er min træning på sit højeste. Derfor betyder det også meget for mig, at jeg er ansat hos en forstående og ikke mindst støttende virksomhed som Outrup. Jeg har nemlig fået al den opbakning, jeg har brug for, og Outrup er endda blevet min sponsor. Det betyder, at de giver mig friheden og tiden til, at jeg kan koncentrere mig om min træning, når det er nødvendigt.

Træner hver dag
For at nå sit mål om de Paralympiske Lege træner Kasper Lousdal hver aften hjemme i familiens gildesal, hvor han har en elektronisk skydeskive på endevæggen. Det bliver til mange timer om ugen, og for at kunne deltage i stævner og træningslejre har Outrup tilbudt at give Kasper en fleksibel hverdag.

– Vi går gerne en ekstra mil for vores medarbejdere, så da Kasper fortalte om sin drøm, hoppede vi med det samme med på rejsen. Alle hos Outrup er meget imponerede over, at Kasper er nået så langt, og selvom vi selvfølgelig mangler Kasper, når han er væk, så har kollegaerne vist sand teamspirit ved at hjælpe ham med opgaverne, og på den måde får vi det til at fungere, siger salgschef hos Outrup Vinduer & Døre, Jan Kampman, og fortsætter:

Jan Kampman. Foto: Outrup Døre og Vinduer

– Kasper er både en yderst skarp skytte og en dygtig salgselev, og han yder sit absolut bedste på kontoret. Vi har derfor givet ham friheden til at komme afsted til stævner, træning og konkurrencer, så han kan få hverdagen til at harmonere med træningen – og vi følger nøje med i hans resultater.

Arbejdspladsens støtte er afgørende
Kasper Lousdal startede som salgselev hos Outrup Vinduer & Døre i januar 2021, og ifølge Jens Møllenberg, der er landsholdschef i skydning, er det yderst vigtigt, at arbejdspladser støtter op, når der er tale om en sportsgren på så højt niveau:

– Det er helt afgørende, at arbejdspladserne bakker op om atleterne. Det er nemlig de færreste i Danmark, der kan leve af at skyde på professionelt plan, og derfor er det vigtigt at have en forstående arbejdsgiver, der er fleksibel med arbejdstider og ferie. Derfor glæder det mig, at Kasper har fundet en god arbejdsgiver, der forstår vigtigheden af, at han får tid til at træne – for lige nu træner han faktisk lige så meget, som han arbejder. Til gengæld får arbejdspladsen en medarbejder med en enorm disciplin, der giver en ekstra skalle på arbejdet. Kasper ved nemlig, at han skal fokusere der, hvor han er – uanset om det er på arbejdet eller på skydebanen, lyder det fra Jens Møllenberg.

På grund af corona-situationen har de japanske OL- og PL-arrangører sammen med Den Internationale Olympiske Komité og Den Internationale Paralympiske Komité udskudt de verdensomspændende sportsbegivenheder, og derfor finder de Paralympiske Lege nu sted fra den 24. august til 5. september 2021. Og ifølge Jens Møllenberg er der store forventninger til, at Kasper Lousdal inden længe kvalificerer sig til legene i Tokyo.

Forfatter

Related posts

Top