Karen Hækkerup bliver hovedtaler på sommermøde

Onsdag den 22. juni afholder LandboThy afholder årets sommermøde på Helleriis, Thyholm.

Aftenens hovedtaler er Karen Hækkerup, som i dag er Administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup var i tiden fra 2005 til 2014 medlem af Folketinget, hvor hun har haft forskellige poster: Social- og integrationsminister i Helle Thorning-Schmidts regering og minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri samt justitsminister. I 2014 valgte hun at gå af for at blive direktør for Landbrug & Fødevarer, hvor hun afløste Søren Gade.

Båltaleren er Niels Kristian Fruergaard, som i dag er sekretær i Holstebro-Struer Landboforening. Niels Kristian Fruergaard har altid været en ildsjæl inden for kvægavlens tjeneste. Og han var en central person i forbindelse med dannelsen af kvægavlsforeningen Dansire og siden direktør for VikingDanmark:
-Det glæder os meget, at Karen Hækkerup og Niels Kristian Fruergaard har givet tilsagn om at være talere på sommermødet. Med deres baggrund, virke og personligheder venter der os helt sikkert nogle spændende indlæg, siger Leif Gravesen, formand for LandboThy.

Sommermødet starter kl. 18.30 med velkomst ved Harry Gade, som også vil fortælle lidt om ”Helleriis”, en af Danmarks ældste selvejergårde. Gårdens rammer er perfekte med spændende have og landskab med flot udsigt til Kaas Bredning med Jegindø og Venø i horisonten. Historisk har ”Helleriis” rødder tilbage til 1300-tallet. Anna Marie og Harry Gade købte gården i 1968 med 55 ha – som i 2003 blev bortforpagtet i forbindelse med, at de valgte at slutte som svineproducent. Siden har parret brugt mange ressourcer på renovering af både hovedbygning og avlsbygninger. Der er etableret natursti til fjorden, hvor familien har egen bådebro.

Foto: Karen Hækkerup, Facebook

Forfatter

Related posts

Top