Kampagne skal sætte fokus på erhvervsuddannelserne

Fremtidsprognoserne viser, at vi i de kommende år vil komme til at mangle faglært arbejdskraft. Nogle brancher er allerede nu hårdt ramt og flere begynder så småt at føle sig udfordret. Samtidig vidner de senere års optagelsestal fra landets erhvervsskoler om, at der stadig er for få, der vælger en erhvervsuddannelse. Det hænger ikke sammen, og derfor søsætter EUC Nordvest nu en kampagne i håb om, at man kan vende denne udvikling og sikre et højt elevoptag til d. 15. januar, hvor der igen er holdstart på de mange lokale erhvervsuddannelser.

Det gælder om at holde godt øje med postkassen de næste par dage. Her lander nemlig en husstandsomdelt avis, propfyldt med informationer om de mange spændende erhvervsuddannelser, man kan vælge på EUC Nordvest.

– Vi oplever, at der er et stort behov for at styrke erhvervsskolernes profil. Vi skal være langt bedre til at synliggøre de mange spændende muligheder, erhvervsuddannelserne byder på. Vi skal vise hele paletten af forskellige fagretninger og uddannelser, som EUC Nordvest udbyder lokalt, og vi skal have synliggjort, hvor stærkt man står på fremtidens arbejdsmarked med en erhvervsuddannelse i bagagen. Med en erhvervsuddannelse kan man gå direkte ud på arbejdsmarkedet og tage job som faglært, eller man kan vælge at læse videre – og har man taget sin erhvervsuddannelse som en EUX opnår man direkte adgang til en lang række videregående uddannelser. En erhvervsuddannelse er, kort og godt en topmoderne, erhvervsrettet uddannelse, der åbner utrolig mange døre, og det skal vi have synliggjort, lyder det fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Den husstandsomdelte avis om erhvervsuddannelserne vil blive suppleret med en massiv online-kampagne, der skal være med til at øge synligheden og højne informationsniveauet.

Motivation er drivkraften
Hans Chr. Jeppesen understreger, at kampagnen ikke alene er lavet for skolens og for arbejdsmarkedets skyld. Den er i høj grad også lavet for de unges skyld.

– Det er vigtigt, at de unge vælger en uddannelsesvej, der interesserer dem. Motivation er en stærk drivkraft, og det er i alles interesse, at den enkelte elev får valgt netop dén uddannelse, der er det bedste match for ham eller hende. Og det kræver selvsagt, at de er godt informeret om de muligheder, der er at vælge imellem. Det er langt fra alle unge, der allerede efter folkeskolen er afklaret omkring, hvad de gerne vil arbejde med i fremtiden, og det er også helt ok. Men i stedet for bare at slå automatpiloten til og vælge en gymnasial uddannelse, så er det vores håb, at vi med denne kampagne kan få synliggjort, at der er mange gode alternativer blandt erhvervsuddannelserne. At man her både kan opnå studie- OG arbejdsmarkedskompetencer i én og samme uddannelse, så alle døre står åbne for én efter endt uddannelse, slutter Hans Chr. Jeppesen

Sidder man tilbage med uafklarede spørgsmål efter at have læst den husstandsomdelte avis og fulgt online-kampagnen, afholder EUC Nordvest Åbent Hus, lørdag d. 6. januar. Der er således masser af muligheder for at få besvaret alle spørgsmål, inden der igen er holdoptag på erhvervsuddannelserne, mandag d. 15. januar.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top