Kære Ulla – vi finder en løsning

Af Casper Søe-Larsen, Spidskandidat – Liberal Alliance i Thisted Kommune

Kære Ulla – vi finder en løsning

Jeg sætter stor pris på din opmærksomhed og din tid. Det er for ildsjælene, de lokale byer og ikke mindst børnene vigtigt, at få dit svar som borgmesterkandidat. Eneste umiddelbare problem er, at dit svar faktisk ikke indeholder et svar.

Jeg ville utroligt gerne hvis vi kunne føre denne – yderst vigtige – debat på et oplyst og fornuftigt grundlag. Det ville derfor være prisværdigt, hvis vi holdte os til fakta. Jeg vil gerne korrigere en række falske postulater:

– Jeg har ikke nævnt skattelettelser med ét ord ifm. med mit debatindlæg.

– Jeg har aldrig nævnt et beløb på 360 mio. kroner. Jeg ved ikke hvorfra dette tal kommer.

– Jeg har aldrig nævnt udlicitering eller lukning af folkeskoler.

– Tilskuddet til friskolerne er ikke det ’højeste nogensinde’. Det har før været 75%.

Liberal Alliance ønsker ikke at forringe vilkår for folkeskolen. Vi ønsker så absolut heller ikke, at forringe vilkårene for friskolerne. Friskolerne drives allerede i dag for mindst 25% færre midler end folkeskolen.

Liberal Alliance ønsker fuldstændig, ligesom Socialdemokratiet, at fjerne unødige hindringer og bindinger samt at give økonomisk frihed tilbage til folkeskolen. Det glæder mig uhyre meget, at du og Socialdemokratiet er klar til, at gøre alvor af jeres ord. Vi har faktisk en konkret plan som jeg er overbevist om at vi sammen kan finde fælles fodslag i. Hold øje med ”Thy-modellen”. Sammen har vi mulighed for, at være en forgangs kommune – hvis vi sammen tør gøre alvor af vores valgord.

Forskellighed er godt. Rummelighed er godt. Sunde alternativer er godt. Jeg studser stadig over hvorfor I ser surt på friskolerne. Det har de ikke fortjent.

Tilbage står forældre, børn og lærere af fri- og privatskolerne stadigvæk og må være særdeles betænksomme ved, at stemme på Socialdemokratiet som ønsker at forringe vilkårene for deres skole.

Forfatter

Related posts

Top