Kæmper videre for superlandevej mellem Thy og Aalborg

Før påske meldte Radikale Venstre i Nordjylland og på Christiansborg ud, at partiet vil kæmpe for en superlandevej fra Thisted til Aalborg i de kommende infrastrukturforhandlinger.

Men nu hvor regeringen har fremlagt sit udspil står det klart, at der ingen planer er om en sådan vej.

Og det skuffer både Bo Fink, som til november stiller op til regionsrådet, og transportordfører Rasmus Helveg Petersen. Begge vil de dog stadig presse på for, at deres forslag kan realiseres. Hvis ikke forslaget om en superlandevej – som er et andet ord for  et 2+1 vej, der er en vejtype, som typisk har skiftevis en eller to kørebaner i en given retning – kommer med i de kommende forhandlinger, som omhandler den danske infrastruktur frem mod 2035, er der nemlig lange udsigter til, at det kan realiseres.

– Der er stort behov for at binde Region Nordjylland sammen med en hurtig øst-vestgående forbindelse mellem Thisted og Aalborg til gavn for både den private og kollektive trafik, fordi der også kan indsættes ekspresbusser af togkvalitet på en superlandevej siger Bo Fink, kandidat til regionsrådet for Radikale Venstre i Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Bo Fink stiller op til regionsrådsvalget i november 2021 for Radikale Venstre. Han har tidligere repræsenteret Enhedslisten på Mors.

En super-landevej er også kendt som en 2+1 vej. Det er en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 km/t. Denne vejtype har som regel tre gennemgående kørebaner på hele strækningen, og er langt billigere end motorveje.

– Det bliver op ad bakke, når regeringen nu valgte at se bort fra superlandevejen, men jeg kan garantere, at vi ikke stopper kampen her, siger Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre, i pressemeddelelsen.

Bo Fink har ved de seneste to valg har forsøgt at blive valgt ind i kommunalbestyrelsen på Mors for Enhedslisten. Et parti han også har repræsenteret ved valg til både Regionsrådet og Folketinget.

LÆS OGSÅ:

– Etablér en superlandevej mellem Thisted og Aalborg

 

Forfatter

Related posts

Top