Kæmpe VM skuffelse for Matti Christensen

Thisted Vægttrænings Forenings regerende junioreuropamester og europarekordholder i klassisk styrkeløft, Matti Christensen drog afsted til VM i Hviderusland med det klare mål at forsøge at blive verdensmester. Og på papiret så det på forhånd rigtig godt ud.

Matti var nomineret i 74 kg klassen med 2. bedste total, kun 5 kg efter amerikaneren Mason Chabney. Men klassen var tæt, og de fire bedste lå indenfor 10 kg, så der var på forhånd lagt op til en spændende kamp om medaljerne.

I første disciplin åbnede Matti på 235 kg  som blev godkendt. I 2. forsøg blev 245 kg klaret, hvorefter han gik på 250 kg som desværre blev for tunge. Han endte med at vinde sølv i disciplinen.

I bænkpres var Matti og franskmanden Bastien Poyet i særklasse. Franskmanden løftede 190 kg mens Matti i sit andet forsøg klarede 192, 5 kg, hvorefter han forsøgte sig på verdensrekorden på 195,5 kg som desværre blev for tung på dagen. Men de 192,5 kg var lige nøjagtig nok til at sikre Matti disciplinguldet i bænkpres, og nok så vigtig, et forspring på ikke mindre 37,5 kg til Poyet og  47,5 kg til Chabney inden sidste disciplin dødløft som er Mattis akilleshæl. Ikke på grund af manglende styrke, men på grund af problemer med grebet om stangen, da Matti har forholdsvis korte fingre. Ved ECPC i Thisted, hvor han satte europarekord og blev europamester havde han rimeligt styr på grebet, og det var derfor også hans egen forventning at det også ville gå sådan i Minsk.

Ak og ve
Matti Christensen åbnede forsigtigt sit første forsøg i dødløft på 215 kg i håb om, at kunne forsvare og kontrollere sit forspring, selvom han var bevidst om, at det ville blive tæt. Og da 1 runde var overstået var forspringet da også svundet betragteligt. Matti fortsatte den forsigtige linje i sit 2. forsøg, hvor han gik på 222,5 kg som burde være sikker. Og han løftede let stangen til udstrakt.

Men så skete det der bare ikke skulle ske. Han mistede grebet, og dermed løftet. Han valgte herefter at nøjes med 225 kg i sit tredje forsøg for at sikre sig en plads på podiet som minimum bronzevinder. Men igen smuttede grebet, og han stod derfor kun noteret for 215 kg efter dødløft, og en samlet total i trekampen på 652,5 kg. Kun 2, 5 kg fra hans egen europarekord, men et stykke fra det der var hans mål ved dette VM.

Selvom det samlede resultat er i verdensklasse, er det naturligvis skuffende for Matti Christensen, der som regerende europamester og eurpoparekordholder havde sat næsen op efter mere. Og havde det ikke været for det svigtende greb, var han – formentlig- også endt på podiet .
Foto : Thisted Vægttrænings Forening

Forfatter

Related posts

Top