Kæmpe regning til regionens skatteborgere

Læserbrev af Kim Frost, RV21-kandidat for De Konservative på Mors.

Det kan jo få en gris til at græde: Regionen er af rådgiveren for Nyt Aalborg Universitetshospital (hvilket snedigt navn!) blevet stævnet for kr. 337 mio.

Iflg. advokatresponsum fra landets største advokatfirma Bech-Bruun kan Regionen selv i værst tænkeligt voldgiftsscenarie kun påregne en forsikringsdækning på kr. 131 mio. – altså er her godt kr. 200 mio. et realistisk bud på regningen til Regionens skatteborgere. Læg dertil en forventet budgetoverskridelse, allerede indregnet i Regionens budget 2022 (!) på kr. godt 200 mio. Altså i alt godt kr. 400 mio.! Hvad kunne vi borgere ikke have fået af bedre sundhed og ældre omsorg for dette kæmpebeløb? Og så er der forresten også undervejs slanket lidt i tegningerne.

Som vanligt er Ulla Astman fåmælt om forløbet, fordi det “indeholder strategiske overvejelser” (måske samme skulle have været på banen tidligere); men siger dog beroligende, at Regionsrådet er “fuldt bekendt”…

Hvilken stor privat virksomhed ville have ladet et underskud vokse til de dimensioner, uden at ejerkredsen undervejs havde udskiftet hele eller dele af bestyrelse og/eller direktionen?

Og Regionen er ikke en mellemstor virksomhed, men “omsætter”, læs forvalter, i år kr. 11.000 mio af de fra vor skatteindbetaling tildelte midler til at gøre Nordjylland bedst for borgerne.

Jeg vil gerne være – og beder om jeres mandat til at blive – medlem af dem, der bestyrer jeres penge – Regionsrådet.

Og med mit slogan “Nyt syn på Regionen” forpligter jeg mig fuldt til at være garant for, at det videre forløb i denne sag – det største anlægsprojekt i Nordjylland til dato! – ikke ender som et “lukket punkt”. Som jeg vil forpligte mig til – med min faglige baggrund og økonomiske indsigt som virksomhedsejer – at dykke ned i fremtidige storanlæg fra start til slut. Det næste projekt venter jo lige om hjørnet: Den tredje Limfjordspassage, som skal blive en tunnel – skrot Egholmgalskaben! Og den skal holde økonomisk holde vand bogstavelig talt!

 

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top