Kæmpe program når “Fiskeriet kommer til byen”

Havnetorvet i Thisted bliver omdrejningspunkt for familiedagen når “Fiskeriet kommer tl byen” på lørdag.

Traditionen tro byder dagen på et overflødighedshorn af oplevelser for hele familien, og der er gratis adgang.

“Når fiskeriet kommer til byen” er også masser af smagsprøver
Der bliver smagsprøver fra blandt andet det Det Gamle Røgeri i Hanstholm.

– Vi har heller ikke glemt fiskefrikadellerne fortæller Jan N. Hansen. Farsen er lavet og man er man er klar med til at stege 1000 af slagsen. Det er forhenværende folketingsmedlem og fisker, regionspolitiker Svend Heiselberg og fru Betty, der har lavet dem de tidligere år, sammen med to af havnens seniorer, Helge Gedebjerg og Willy Ringgaard, der har fået tjansen.  – Der er ingen ben i at spise fisk, og  fiskefrikadellerne de får helt sikkert ben at gå på, fortæller Jan N. Hansen.

Limfjordens muslinger
Vilsund Blue er også tilstede på Havnetorvet, hvor der bydes på smagsprøver af lækre og friske muslinger. Der er også mulighed for at købe friske muslinger med hjem.

Børnenes dag
Thisted Kommunes Naturvejleder står for børneområdet, som indrettet ved siden af Havnetorvet.

Her kan børn både se og røre. Der bliver rørebassiner med nogle af de fisk, der lever i vandet omkring os. Børnene kan også blive isblokker for en dag, hvor de kan hugge mønter ud af isblokker –  så der bliver gang i hammer og mejsel.

Åbne skibe og masser at se på
Uddannelsesfartøjet HM 120 Athena, HM 141 Pluto, Muslingebåden M/S Limfjorden, HM 324 Lea, Marinehjemmeværnet har åbent skib for alle og så deltager  Kystredningstjenesten Redningsstation Hanstholm med redningsbil, Unimog og bådtrailer.

Tørfisk 1

PROGRAM:
Kl. 11.00
Byder fiskeriformanden Jan N. Hansen, der i denne uge også har haft en travl uge efterferien med besøg i Hanstholm og samtaler med Fiskerministeren og forberedelser til lørdagens arrangement. Den officielle åbning sker ved Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

– Det eneste vi ikke er herre over er vejret, som har været en modspiller her i løbet af ugen. Men fiskeriet er vant til lidt af hvert, så vi følger nøje vejrudsigten for lørdag – og det ser ud til at vi får fornuftigt vejr. – Det er blot at klæde sig på efter vejrforholdene, siger Jan Hansen.

Efter velkomsten åbner:
Cafe Salto åbner for salg af fiskefileter og friske fisk fra auktionen
Børneområdet
Fiskerne er klar ved boderne
Der vil blive lejlighed til at få en snak med en fisker og kigge ombord på skibene, der ligger til kaj imens seniorer fra Hanstholm Havn klargør dagens store hit, nemlig salg af friske flåede rødspætter. Her kan alle opleve, hvordan de professionelle flår en rødsætte. – Det ser nemt ud, men kan skal lige ha’ håndelaget.
Kl. 11.30
Åbner salget af frisk flåede rødspætter. Dagens tilbud er 8 rødspætter for100 kr. Vi tilbyder at opbevare fiskene, så man har tid til at opleve aktiviteterne og hygge sig på Havnetorvet.

Kl. 12.30
Første fiskeriauktion med auktionsmester Jes Holm Sørensen, Hanstholm Fiskeriauktion med hjælp fra Fiskeriforeningen

Kl. 12.45/13.00
Tørfisk er klar til at lange musik ud til gæsterne og det plejer ikke gå stille af !!

Kl. 13.30
Professionel fisker fortæller om fisk og viser, hvordan man flår en fisk. Small talk med gæsterne.

Kl. 14.00
Dagens anden fiskeriauktion med auktionsmester Jes Holm Sørensen, Hanstholm Fiskeriauktion med hjælp fra Fiskeriforeningen og Tørfisk. Den fiskeauktion er legendarisk og publikum går sjældent derfra uden ondt i maven på grund af latterkramperne.

Kl. 14.45
Tørfisk er klar til at lange musik ud til gæsterne endnu en gang.

Kl. 15.30
Vinderne af konkurrencen offentliggøres. Hvilke fisk gemmer der sig i kasserne fra Pack and Sea ?

Forfatter

Related posts

Top