Kæmpe løft til musikundervisningen på Nykøbing-skole

Efter sommerferien har M.C. Holms Skole i Nykøbing forpligtet sig til at give instrumental- og orkesterundervisning for to hele 2. klasseselever i et flerårigt forløb.

Det sker som et led i projekt med titlen OrkesterMester.

Instrumenterne er strygere, træblæsere, messingblæsere og melodisk slagtøj – med andre ord de instrumenter, som indgår i et klassisk symfoniorkester.

Den lokale musikskole kommer til at spille en en væsentlig rolle i projektet. Musikskolen stiller nemlig undervisere til rådighed, og musikskoleleder Lars Frandsen glæder sig til projektet – mest på børnenes vegne:

.

Kæmpe løft til musikundervisningen
På M.C. Holms Skole glæder skoleleder Michael Dahlgaard sig også:
.

.

Skoleleder Michael Dahlgaard (arkivfoto)

.


Støttes af Nordea-fonden

Projekt OrkesterMester har fået 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene fra Nordea-fonden går til instrumentkøb, men også til kurser for underviserne og til transport. De små orkestermestre i skoleorkestrene skal nemlig jævnligt møde de store orkestermestre i landets professionelle orkestre og ensembler.

– Følelsen af at kunne få lyd ud af et instrument giver grobund for at tro på egne evner. Det giver også en helt unik mulighed for at blive en del af det stærke fællesskab i et orkester. Du er afhængig af de andre, og de er afhængige af dig. Orkestermester kan blive en nøgle til at øge børns empati og evne til samarbejde. Vi håber samtidig, at Orkestermester med eksemplets magt kan inspirere til tættere samarbejder mellem folke- og musikskoler i hele landet, siger direktør i Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen

Foto: Mette Bygum Morgen

Forfatter

Related posts

Top