Kæmpe Åbent Hus på sygehuset i Thisted i dag

4000 så ny akutmodtagelse for fire år siden – og nu inviterer hospitalet inden for igen: Til nyt gennemrenoveret hospital, ny operationsgang, tre nye sengeafsnit, nye virtuelle ambulatorier, sengevasker og tøjautomat og politisk cafe, hvor man kan møde tre byråd og et samlet regionsråd

Regionshospital Nordjylland holder torsdag den 8. juni åbent hus for alle interesserede.

Det sker i forbindelse med indvielsen af det nyeste kirurgiske sengeafsnit, som afslutter fire års gennemgribende renovering af de gamle dele af hospitalet.

-Vi har på hospitalet i Thisted en tradition for, at vi med mellemrum byder alle i vores nærområde inden for til åbent hus – og vores patienter og pårørende og andre interesserede har heldigvis også en tradition for at dukke op og se os indefra. For fire år siden, da vi holdt åbent hus i forbindelse med åbningen af vores nye akutmodtagelse til 130 millioner, kom der mere end 4000 – og det må der også gerne dennegang, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Foto : Christian Kjeldsen

Store investeringer i Thisted og meget at se på
Den gennemgribende renovering, som fulgte efter åbningen af den nye akutmodtagelse, betyder, at der nu er mulighed for at se en helt ny operationsgang, en række nye sengeafsnit, nye ambulatorier, en ny automatisk sengevasker, en tøjautomat, der hver dag tildeler de ansatte tøj i deres egen størrelse.

Desuden bliver der mulighed at høre nærmere om moderne dagkirurgi, hvor patienter tager hjem samme dag, diverse skanninger, smertelindring, anæstesi og hospitalets servicefunktioner, som får et travlt hospital til at hænge sammen og fungere i hverdagen.

– Der bliver rigtig meget at se. For nok har vi i Thisted haft vores udfordringer med at tiltrække det antal læger, der var ønskeligt, men Regionsrådet har hele tiden investeret i at udvikle hospitalet i Thisted. Og vi glæder os også over, at Regionsrådet igen i dette forår har vedtaget en stærk og solid plan for Fremtidens Thisted – altså vores hospital i Thisted, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Flytter flere funktioner til Thisted
Den plan betyder også, at stadig flere funktioner flytter tættere på patienterne i Thy, Mors og Jammerbugt – som kan spare ture til Aalborg og Viborg.

– Vi har allerede skabt et hjertemedicinsk daghospital i Thisted, vi har skabt et nyt reumatologisk tilbud – og i løbet af efteråret åbner vi også et børnetilbud i Thisted, fortæller hospitalsdirektøren.

Foto : Region Nordjylland

Regionsråd og tre byråd i politisk cafe
Fra klokken 17.00 og frem til ca. 18.00 bliver der politisk cafe, hvor alle er velkomne til at deltage – og såvel lytte som blande sig i debatten.

Hospitalet har nemlig inviteret samtlige tre byråd i optageområdet – Thisted, Morsø og Jammerbugt – og et samlet regionsråd til at deltage.

– Og her er alle som sagt velkomne til at deltage og blande sig i diskussionerne, siger Henrik Larsen.

FAST er også på plads
Foreningen FAST – der kæmper for et fortsat akuthospital i Thisted – er også repræsenteret med en stand ved åbent hus-arrangementet.

Åbent hus-arrangementet er åbent fra klokken 15 og lukker klokken 19.

Forfatter

Related posts

Top