Jyske Bank forsvarer prisændringer for foreninger

Jyske Bank svarer nu på den kritik, som Morsø Skakklub tidligere på dagen rejste af banken.

Kort fortalt handler kritikken om, at Morsø Skakklub, -som alle andre foreninger, der har en konto  i Jyske Bank – fra årsskiftet bliver opkrævet betaling for deres konti.

Helt præcist skal Morsø Skakklub, som i øjeblikket tæller 13 medlemmer, fra 1. januar betale i alt 4.400 kroner for deres to konti i banken. Sidste år havde foreningen en indtægt på 7350 kroner – samtidig skulle der betales godt 7500 kroner til Dansk Skak Union.

– Det er en helt utrolig grådighed Jyske Bank kommer med. Hvorfor skal små foreninger i Danmark slagtes, bare fordi Jyske Bank skal tjene mere til højere lønninger på direktionsgangen og endnu flere gyldne håndtryk, lyder det fra Claus Hansen, holdleder i Morsø Skakklub.

Udsnit af brevet som Jyske Bank har sendt til Morsø Skakklub.

Kræver mange mandetimer
Chris Trans Lundquist, afdelingsdirektør i Jyske Bank’s privatafdelinger i Nykøbing, Thisted og Skive, ønsker ikke at udtale sig om konkrete enkeltsager, men siger følgende om de nye priser:

– Årsagen til omkostningen for foreningskunder er, at der ofte er et relativt højt tidsforbrug for os, når der kommer nye bestyrelsesmedlemmer og udskiftning af kasserer, hvor vi skal have legitimation, årligt referat, vedtægter, ect. indleveret.

Han fortæller, at det ikke er unormalt at der bliver brugt mange timer på administrativt arbejde, når en forening fx ændrer i deres interne setup eller har brug for vejledning via bankens hotline.

Jyske Banks definition på en forening er når der er vedtægter og en årlig generalforsamling. Derfor er det også vigtigt at skildre mellem en juridisk forening og en ”kortklub”.

– Hvis f.eks. 8 personer sætter sig sammen og spiller kort en gang om ugen, så opretter de selvfølgelig bare en privat ”kort-konto”, som er helt gratis, forklarer Chris Trans Lundquist og fortsætter:

– Vores omkostning for, at en forening kan have et kontosetup og netbank er kr. 2.200 årligt. I prisen har vi valgt at give vores kunder en netbank/hackerforsikring til alle vores forenings- og erhvervskunder. Denne forsikring koster normalt 500-800 kr. årligt, som kunden kan spare, og som sikrer foreningen mod at havne i en situation, hvor der har været hackerindbrud, uden at være dækket.

Chris Trans Lundquist slutter af med at give følgende anbefaling til må foreninger, som fx Morsø Skakklub:

– Jeg vil til enhver tid anbefale dem at undersøge om det er nødvendigt at have en juridisk forening med vedtægter og generalforsamling, samt tage en dialog med deres bank, om der kan gøres noget anderledes.

LÆS OGSÅ:

Samfundssind? – Lille lokal forening tordner mod Jyske Bank

 

 

Forfatter

Related posts

Top