Jysk frikirkepræst anmeldt for sexovergreb mod børn

En opsigtsvækkende sag om muligt sexmisbrug af børn i jysk frikirke – helt tilbage til 2006 – er lige nu under optrevling, skriver metroxpress.

– Vi kan bekræfte, at vi har afhørt flere, som er forurettede, i sagen, siger politiinspektør Ole Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi, der af hensyn til sagens efterforskning ikke vil sige yderligere.

Også i USA efterforskes præsten lige nu for sexovergreb mod børn i det kristne miljø, bekræfter amerikansk politi i en mail til metroxpress.

Metroxpress har af hensyn til ofrene, og idet præsten ikke er dømt, valgt ikke at bringe navn på præst, kirke eller kirkens ledelse.

Den person, som anmeldte sagen den 2. maj, hvis navn er redaktionen bekendt, forklarer, at han anmeldte sexmisbrug af otte navngivne personer, som var ned til 13 år, da det angivelige misbrug fandt sted. Misbruget frygtes dog at omhandle mange flere.

Præsten også efterforsket i 2012
Midt- og Vestjyllands Politi ønsker ikke at sige noget om, hvor mange børn og unge man har afhørt, og hvilke typer sexmisbrug der skulle have fundet sted. Politiinspektør Ole Henriksen bekræfter dog, at man også i 2012 har efterforsket præsten for overgreb mod børn, men at sagen blev droppet grundet manglende beviser.

Lederen af den kirke, hvor overgrebene fandt sted, er samtidig også den anmeldte præsts far. Han valgte helt at lukke kirken, efter mange af kirkens børn og unge på et dramatisk møde i kirken den 27. april gik til bekendelse og fortalte om de uhyrligheder, som præsten angiveligt stod bag, da han var leder af kirken fra 2006-11.

– Vi er i chok. Det er utrolig svært at fatte. Vi spurgte rundt på mødet, og det viste sig, at der er foregået rigtig mange ting, som ikke skulle foregå, siger lederen, der den 1. maj derfor valgte at lukke kirken og opløse lederskabet.

Hvor mange børn og unge, der stod frem, og hvilke typer overgreb, der angiveligt skulle være foregået, ønsker han ikke at fortælle.

Han afviser, at han som kirkens øverste ansvarlige forsøgte at skjule tingene under den seneste politiefterforskning af sin søn i 2012:

»Hvis jeg dengang havde vidst det, som jeg ved i dag, havde jeg selvfølgelig ikke forsvaret ham.«

Metroxpress har forgæves forsøgt at få præsten, der opholder sig i USA, i tale. Ifølge faderen kan noget dog tyde på, at sønnen godt selv ved, at den er helt gal:

»Sidst, vi talte med ham, var han utrolig ked af alt det her, og han siger, han pludselig har opdaget, hvad han selv har gjort,« siger han til metroxpress.

Forfatter

Related posts

Top