Jylland er gået “ulve-amok”

Danmark er gået “ulve-amok”.

Siden man fandt en død ulv for halvandet år siden i Thy, vælter den ind med meldinger om spor efter ulve i hele Jylland.

Mange af sporene stammer dog fra hunde, men alligevel overgår antallet af bekræftede spor alle forventninger hos eksperterne på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

I 23 områder i Jylland har forskerne dokumenteret dna-beviser på en eller flere ulves tilstedeværelse. Desuden er der fotos taget af vildtkameraer seks steder.

Sporene tegner et klart mønster i form af et tæt og bredt bånd af ulvefund hen over Midtjylland med afstikkere først og fremmest til Thy.

– Men de sikre ulvespor kan sagtens bare være toppen af isbjerget, for der kan nemt være en hel del jægere og lodsejere, der ikke har sendt deres observationer af ulve til os, fordi de ikke er særligt interesserede i at få folk rendende og kigge efter ulve, siger Thomas Secher Jensen til Ritzau.

Skal en decideret bestand af ulve have chancen for at etablere sig, er det vigtigt, at der er hun- og hanulve nok til at parre sig. Der findes lydoptagelser, der kunne indikere, at der findes ulvehvalpe allerede. Men ingen konkrete beviser.

Biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening er i denne tid på “ulvejagt” i Thy for at danne sig et overblik over situationen.

Forfatter

Top