Julemærkemarchen kommer til Nykøbing

Først på året fik Morsø Fodslaw tilbuddet om at overtage Julemærkemarchen, da den lokale postforening ikke mente, de mere havde muligheden for at gennemfører turen.

Efter at have taget en snak internt om tilbuddet besluttede Morsø Fodslaw at sige ja tak.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man blandt andet hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen.

Rekordoverskud til en god sag
– Sidste år bidrog 16.500 vandrere og løbere til den gode julestemning ved at gennemføre en rute på enten 5 eller 10 kilometer. Det betød i kroner og ører en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.315.000 kroner – 13 procent mere end året før, fortæller formanden for Julemærkemarchen, Birthe Juul.

Alt overskud fra Julemærkemarchen går til Julemærkefonden, som driver de 5 Julemærkehjem. I 2017 var
der 16.500 deltagere på Julemærkemarchen og det blev til et rekordoverskud på 1.315.000 kr. som blev overrakt til Julemærkefonden.

Stor betydning
Julemærkemarchen har stor betydning for Julemærkehjemmene:

– Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker under fem procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Alle kan deltage
Morsø Fodslaw håber at rigtig mange vil deltage i den lokale march. Der er plads til både vandrere, løbere og  familier

– Jo flere deltagere der kommer jo flere penge, kan vi samle sammen til Julemærkehjemmene.

Starttid:
Søndag den 2. december 2018 kl. 09.

Multihuset
Spurvevej 2
7900 Nykøbing Mors

Distancer:
5 og 10 kilometer

Pris:
Forhåndstilmelding senest den 15. november:
Fire skrabelodder + et startkort kr. 100,-
Startkort med medalje kr.60,-
Startkort uden medalje kr. 25,-

På dagen:
Startkort med medalje kr. 70,-
Startkort uden medalje kr. 30,-

Baggrund
Julemærkemarchen opstod i 1977, da den Aarhus-baserede Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march til fordel for Julemærkefonden. I 2016 kunne initiativet således fejre 40-års jubilæum – oveni købet med et rekordstort deltagerantal.

Gennem årene er der kommet flere og flere startsteder til – i år er der 66 – og samlet set er der blevet indsamlet over 20 millioner kroner til driften af Julemærkehjemmene.

Fakta om Julemærkefonden
Hvert år får op mod 1.000 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Børn på  julemærkehjem har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget.

På et Julemærkehjem får børn mod på livet igen. Dagligdagen bygger på motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort – lige nu venter flere hundrede børn på at få hjælp.

Hjemmene ligger i Roskilde, Skælskør, Ølsted, Kollund og Hobro.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top