Jobsøgende i Thy tilbydes digital karriererådgivning

Om kort tid lancerer Thisted Kommune en række helt nye rådgivningsværktøjer, der via en digital platform gør det muligt for ledige borgere at optimere deres muligheder for at komme i job.

– I Corona-perioden har vi alle sammen lært at være mere digitale, og det har åbnet vores øjne for, hvordan vi kan understøtte beskæftigelsesindsatsen med gode, brugbare digitale løsninger for ledige, siger konstitueret beskæftigelseschef Trine Engholm Christensen, Jobcenter Thisted, til kommunens hjemmeside.

Jobcenter Thisted har i den forbindelse indgået et samarbejde med konsulentfirmaet MYRUP & NYHAUGE om at udforme en digital platform, der er skræddersyet til Thisted Kommunes forskellige grupper af borgere uden beskæftigelse.

Den digitale platform med tilhørende app indeholder 65 forskellige videoer, der alle kan være relevante for den jobsøgende. Værktøjerne er meget konkrete. For eksempel kan man blive vejledt i, hvad man siger, når man ringer op til en potentiel arbejdsgiver med henblik på at sende en uopfordret ansøgning.

– Videoerne giver mulighed for at øve sig. Og man kan se dem igennem 50 gange, hvis det er, hvad man har brug for, siger Trine Engholm Christensen.

Hun understreger, at den digitale karriererådgivning ikke står alene, men er et led i den samlede indsats, der har til formål at kvalificere vejledningen og understøtte den ledige bedst muligt.

I første omgang bliver det tre forskellige grupper af ledige, der får glæde af ordningen. Det er forsikrede ledige, kontanthjælpsmodtagere og unge på uddannelseshjælp. På længere sigt skal ordningen udbredes til flere grupper af ledige, og eksempelvis bliver der til efteråret udviklet en version af platformen, der er målrettet seniorer.

Foto: Thisted Kommune/MYRUP & NYHAUGE

 

Forfatter

Related posts

Top