Jesper Knudsen til VM i Østersåbning i Irland

Han vandt DM i Østeråbning i Nykøbing i oktober sidste år. I dag er Jesper Knudsen landet i Irland og er klar til at forsvare de danske farver til VM i østersåbning.

Vm foregår i den irske havneby Galway, og samler deltagere fra hele verden.  Galway International Oister & Seafood er et af de største skaldyrsevents i verden, og samler op imod 50.000 gæster kommende weekend.

– det er et kæmpearrangement. I år er vi 22, der er kvalificerede til at deltage, og det er helt fantastisk at få lov til at deltage i et sådant arrangement, fortæller Jesper Knudsen.

Og han er ikke bange for at skulle dyste på “udenlandske østers”.

– Galway østers er den flade runde østers, som vi også kender den fra Limfjorden. De er håndsorterede, dem vi skal dyste på og har allesammen en diameter 7.5-8.0 cm, fortæller Jesper Knudsen.

Klar til at forsvare titlen i Nykøbing
Selvom Jesper Knudsen knapt når at få pakket ud efter VM i Galway, er han klar til at forsvare til Danmarksmesterskab til Østers- & Muslingepremieren i Nykøbing om tre uger.

– det er et arrangement, jeg glæder mig rigtigt meget til i Nykøbing for det er blevet større og større for hvert år. og er blevet et rigtigt professionelt arrangement. Det ser jeg rigtigt meget frem til, og jeg håber selvfølgeligt, at jeg kan forsvare mig Danmarksmesterskab. Men der kommer mange gode åbnere, så man kan se frem til at få en stor oplevelse på, hvor hurtigt en østers egentligt kan åbnes og ikke mindst en rigtig god stemning, siger Jesper Knudsen.

DM i Østersåbning og Champagnesabling foregår i et telt på Pakhustorvet i Nykøbing lørdag den 14. oktober, og med Wine & Dine middag aftenen før med Michelin kokken Anita Klemensen fra Den Røde Cottage i Klampenborg.

Læs meget mere her

Læs også:

Gourmetkokke klar til Østers- og Muslingepremieren

 

Forfatter

Related posts

Top