Jens Dahlgaard ramt af Parkinsons – i et døgn

Et af parkinsonforeningens formål er at udbrede kendskabet til PARKINSONs sygdom og dermed forståelsen for de menneskers situation, der er ramt af Parkinson.

Det prøver Parkinsonklubben Morsø at leve op til den 2. november, hvor kommunalbestyrelsesmedlem og lærer Jens Dahlgaard (A) igennem et døgn at bliver udsat for de prøvelser og udfordringer, en Parkinson-patient oplever hver dag.

Det kan være svært at indpasse i hverdagen, specielt når man også har et arbejde at passe. Jens indrømmer blankt, at han ikke ved så meget om PARKINSON, men det håber han nu at få rettet op på. De fleste tror, at Parkinson er en sygdom, der kun rammer ældre mennesker, men mennesker på Jens’ alder kan desværre også rammes af den.

Jens får døgnet igennem sms’er fra Parkinsonforeningen om, hvornår han skal tage sin medicin, mere end 20 piller om dagen. For Jens’ vedkommende bliver det i form af Gajoler og Läkeroler, der skal tages med ganske bestemte intervaller for at forhindre at han går i off-mode, ”fryser fast”, eller ikke kan synke sin mad, ikke holde balancen, eller hvordan det er svært at nå på toilettet, når man kun kan bevæge sig meget langsomt og mange andre af de prøvelser, en parkinsonramt døjer med.

Parkinsonklubben Morsø vil følge Jens Dahlgaard dagen lang og løbende berette om hans genvordigheder på Facebook.

Ifølge Parkinsonklubben Morsø er 32 på Mors er ramt Parkinson.

Forfatter

Related posts

Top