Jens Berthel Askou stopper i Thisted FC

Assistenttræner Jens Berthel Askou stopper i Thisted FC ved kontraktudløb efter udgangen af denne sæson.

Han blev i forbindelse med assistenttræner Henning Pedersens akutte sygdom i efteråret hentet til klubben på en aftale gældende for resten af efteråret, og havde sin første kamp i september da holdet ude slog VSK Aarhus.

I vinterpausen blev kontrakten forlænget til udgangen af sæsonen, efter han på kort tid havde gjort et meget stærkt indtryk og været en vigtig del af efterårets fine resultater, hvor klubben sikrede sig adgang til oprykningspillet.

– Jeg kom til Thisted FC med den helt klare ambition om at rykke hver enkelt spiller op på næste niveau. Det var tydeligt fra min start, at det var en god gruppe ærgerrige spillere at arbejde med, men at de også kunne rykkes yderligere. Det føler jeg helt klart er lykkedes, sammen med i første omgang Bo, og siden Henning da han kom tilbage fra sit sygdomsforløb, siger Jens Berthel Askou.

Og han betegner spillerne som sulte og lærevillige i Thisted FC.

– de har givet alt for at nå klubbens fælles mål om oprykning til NordicBet Ligaen. At have indkasseret et enkelt nederlag i 21 kampe, siden jeg kom til klubben, er jeg godt tilfreds med. Men at opleve, hvordan spillerne har rykket sig som mennesker og fodboldspillere, betyder alverden. Jeg er enormt glad for og stolt over det aftryk jeg har fået sat på spillerne og træningskulturen i klubben, hvilket de forhåbentligt vil nyde godt af gennem resten af deres karriere – og i første omgang den kommende sæson. Jeg spår klubben en spændende sæson med gode chancer for at styre sig fri af nedrykning, hvis spillerne formår at bygge endnu mere på og holde fast i mange af de goder vaner som er blevet indpodet gennem de seneste par sæsoner, siger Jens Berthel.

Og han ærgrer sig selvfølgelig over ikke at skulle fortsætte arbejdet med spillertruppen.

– det føles som om, jeg kun lige er kommet igang. Jeg har lært meget af Bo Zinck og virkelig nydt samarbejdet både fagligt og menneskeligt og sætter stor pris på den plads, han har givet mig i dagligdagen til at være mig selv og stille enormt store krav til spillerne og folkene omkring mig. Nu skal jeg ud og tage næste skridt i min karriere i en topambitiøs klub, der er klar til at rykke sig, og forhåbentlig bruge min A-licens som cheftræner eller måske som assistent i et fuldtids-setup under en rigtig dygtig træner, siger Jens Berthel Askou.

Foto : Rasmus Lykke

TFC ledelsen er fuld af lovord omkring Jens Berthel Askous indsats.

– I Thisted FC er vi rigtig glade for, at Jens Berthel Askou valgte at forlænge sin kontrakt med klubben til forårets oprykningsspil til 1. division.  Jens Berthel Askou har tilført trænerteamet og spillertruppen stor erfaring, som tidligere topspiller fra Superligaen og udenlandsophold, og det har været en meget afgørende faktor i klubbens og spillernes udvikling gennem forårets oprykningsspil. Hver enkelt spiller har virkelig flyttet sig både fysik, mentalt og som menneske det seneste halvår og det Jens Berthel Askou også en stor andel i, siger direktør Karl Kristian Guldhammer.

TFC-direktøren betegner Jens Berthel Askou som en topprofessionel træner,  der med sin store grundighed, sit engagement og sin professionelle tilgang til arbejdet som træner, har en stor trænerkarriere foran sig.

Foto : Rasmus Lykke

Forfatter

Related posts

Top