Jazz med Jesper Thilo

Fredag den 4. december kl. 19.30 gæster Jesper Thilo og hans jazzorkester Musikværket i Nykøbing.

Morsø Teaterkreds har gennem mange år sørget for jazz af høj karat den første fredag i december og således også i år, hvor der er endnu mere grund til at komme og nyde musikken og derved støtte kunstnerne, Morsø Teaterkreds og Musikværkets Venner, der sørger for serveringen af drikkevarer.

Jesper Thilo er kendt i hele den danske jazzverden som eksponent for den bedste swing- og mainstream jazz. I over 40 år har han medvirket i utallige sammenhænge med sin tenorsax (klarinet og altsax) og spillet med Danmarks Radios Big Band i 23 år.

Der lægges vægt på swingende fremadrettet jazz, som både tilfredsstiller et lyttende og et evt. dansende publikum. Kort sagt udadvendt underholdning med Thilo som midtpunkt og garanti for en god jazzaften.

Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i den amerikanske swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen.

Jesper Thilo mestrer flere typer rørbladsinstrumenter samt trompet, men han er især kendt og elsket for sit spil på tenorsaxofon. Her trækker han på én gang på Coleman Hawkins´ robuste, saftige swing og Ben Websters varme og melodiske lyrik, som han på overbevisende måde har formet til sit eget udtryk.

Jesper Thilo har spillet med mange danske orkestre igennem årene bl.a. Niels Jørgen Steens A-Team, Kansas City Stompers, Ernie Wilkins Almost Big Band og ikke mindst DR Big Band, som han var medlem af 1966-1990.

I 1977 var Jesper Thilo den første til at modtage Ben Webster Prisen.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top