Jagten på genbrugsguld online er intens i disse dage

At købe genbrug har længe være in, og i disse dage hvor stort set alt andet end den digitale handel er lukket ned, oplever online markedspladser stor fremgang.

Hos DBA er der fx. set et markant stigning i  aktiviteten på især tre ting, siden det offentlige Danmark lukkede ned:

Ting til hjemmekontoret – eksempelvis kontorstole og computerskærme. Legetøj og kreative ting. Og sidst – men ikke mindst – ting til haven som for eksempel redskaber og byggematerialer. Det skiver DR.

Og der er faktisk ikke noget til hinder for, at du privat køber og sælger dine varer online – hvis blot du tager dine forholdsregler.

Det er det  fysiske møde ved handlen, der udgør den klart største risiko for smitte af coronavirus, og derfor bør man afholde sig fra det, og i stedet finde alternative måder at overdrage den handlede vare på.

Hvis man vil være helt sikker på, at den vare man har købt er fri for virus, skal man vaske tingene grundigt af – alternativt stille dem væk i 72 timer inden brug.

Gode råd hvis du vil handle privat:

  • Begræns fysisk kontakt. Send varen med posten, så du undgår fysisk kontakt. Alternativt stil varerne ud på trappen eller i indkørslen, så du ikke skal have direkte kontakt med køber.

  • Betal med Mobilepay – undgå kontanter.

  • Vask eller sprit dine varer af inden handlen.

  • Når du har købt en vare, så sæt den til side i 72 timer, inden du tager den i brug. Så kan du være sikker på, at der ikke sidder virus på den.

    Kilde: Professor Allan Randrup Thomsen og DBA

Forfatter

Related posts

Top