Iværksætterne i Thy er langt bedre end i resten af landet

En opgørelse fra eStatistik viser, at iværksætterne klarer sig bedre end nogen sinde før.

På landsplan overlever 75,8 % af alle reelle virksomheder deres 3. leveår, mens tallet i Thy er på hele 80,2 %. Det kombineret med at vi også har et stigende antal nye virksomheder og iværksættere er rigtig gode sundhedstegn.

– Ikke nok med atder bliver flere iværksættere, men vores iværksættere er også langt mere nuancerede i deres tilgang til at drive egen virksomhed.  Vores iværksætter vejledning har været stærkt stigende de sidste par år, hvor vi har oplevet en fremgang på 10-20 % hvert eneste år, fortæller Erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim fra Thy Erhvervsforum.

Iværksætterne er vedholdende i Thy
I 2016 havde Thy Erhvervsforum 132 iværksættere hvoraf 70 blev kategoriseret som fuldtidsvirksomheder med vækstmuligheder – med andre ord, kom 17 % af de nystartede fuldtidsvirksomheder der søgte vejledning i region Nordjylland fra Thy.

Ser man på overlevelsesmulighederne efter 5 år, overlever 66,4 % af reelle virksomheder i Thy, men tallet på landsplan er nede på 60,2 %, og resten af Nordjylland på 62,8 %.

– Lidt groft sagt er der 10 % flere virksomheder der overlever i Thy end i resten af landet og det kan vi godt være stolte af. Vi kan også i vores samarbejde med eksterne rådgivere, se at man også ved dem yder en stor indsats for at få startet virksomhederne op så godt som muligt, og generelt er der en god opbakning til områdets iværksættere, siger Tommy Møllgaard Siim..

FAKTA:
Overlevelsesrate 2016

Hele landet:
Efter tre år – 75,8%
Efter fem år – 60,4%

Region Nordjylland
Efter tre år – 77,1%
Efter fem år – 62,8%

Thy:
Efter tre år – 80,2%
Efter fem år – 66,4%

Kilde: Specialkørsel Danmarks Statistik bearbejdet af eStatistik

Forfatter

Related posts

Top