Iskunstner i workshop med børnehavebørn

Multikunstneren Susanne Ahrenkiel svinger motorsaven over to store, 360 kilo tunge isblokke, når 55 børn fra tre børnehaver den 13. september holder workshop på Limfjordsteatret.

Temaet er H. C. Andersens eventyr Snedronningen, som de tre børnehaver arbejder intenst med i en fem ugers periode, og som kulminerer med workshoppen. Her skal de hjælpe pigen Gerda med at finde Kay, som har fået en troldsplint i øjet og er blevet bortført af Snedronningen. De skal blandt andet kravle i huler, lave trolddomssuppe, og med hamre og mejsler hjælpe Susanne Ahrenkiel med at lave isskulpturer, der tager udgangspunkt i de symboler fra det gamle eventyr.

Børnehaverne, der ligger i Skive, har hyret Charlotte Olling Rebsdorf, teaterpædagog og leder af LIM’eren – Limfjordsteatrets værksted for scenekunst, til at forestå processen. Projektet blev indledt med en workshop for børnehavernes pædagoger, og Charlotte Olling Rebsdorf kommer hver uge ud på de enkelte institutioner for at arbejde videre med temaet.

– Men vi synes også, det er vigtigt, at børnene får oplevelsen af at komme ind på et rigtigt teater, med de virkemidler, vi kan udnytte her. Derfor har vi lagt workshoppen på Limfjordsteatret, siger Charlotte Olling Rebsdorf.

Susanne Ahrenkiel, bosat i Demstrup ved Viborg, er uddannet fra Kunstakademiet i Geneve som maler og skulptør og har blandt andet specialiseret sig i at lave isskulpturer. De tre børnehaver er Paletten, Apoteker Norgaards Børnehave og Lærkereden fra Skive og projektet er støttet af Europæiske Kulturbørn under Kulturprinsen i Viborg samt Skive Kommunes Rent Liv-pulje.

Foto: Knud Larsen

Forfatter

Related posts

Top