Invitation: Kom tæt på Nordjyllands største byggeri

Den kommende søndag er det muligt at komme helt tæt på Nordjyllands pt. største byggeri, når Region Nordjylland inviterer til åbent hus på byggepladsen for det nye Universitetshospital i Aalborg.

Her kan man se hvor langt byggeriet er kommet, siden der sidste år var åbent hus på byggepladsen.

Der vil være adgang til en større del af byggepladsen i år. Foyerområdet er nu så langt, at gæsterne kan komme længere ind i hospitalet og blandt andet få et kig over til psykiatribyggeriet og fælles akutmodtagelsen mod syd.

Det vil også være muligt at besøge en del af den øverste kælder under de to sengetårne, hvor blandt andet transportrobotterne kan tage elevatorer op i de to sengetårne, og en partikelaccelerator til produktion af sporstoffer får sin plads.

Det vil også være muligt at besøge den nordlige del af området og se de mere industrielle bygninger til Servicebyen samt besøge det fremtidige centrallager.

Flere byggerier i området
Regionen fejrede i maj og juni rejsegilde på to byggerier i området til henholdsvis den akutte del af Psykiatrien fra Mølleparkvej samt Servicebyen. I Servicebyen ligger forskellige funktioner, der skal forsyne det nye universitetshospitalet med blandt andet depotvarer, sterile instrumenter, mad, linned osv.

Udover de nævnte byggerier er regionen også i fuld gang med at opføre en 300 meter lang tunnel mellem hospital og Serviceby, hvor AGV’er (transportrobotter, red.)) kommer til at køre med forskellige leverancer.

Andre aktiviteter på pladsen
Rundt omkring i byggeriet vil gæsterne møde projektmedarbejdere, som kan fortælle om byggeriet af det nye universitetshospital og de øvrige byggerier i området.

Den Præhospitale Virksomhed vil være tilstede med en ambulance og en lægebil. Gæsterne får her mulighed for at komme tæt på og se det avancerede udstyr, der kan være med til at redde liv ved blandt andet at sende patientens data fra ambulancen til Fælles Akutmodtagelsen på et hospital.

Alle er velkommne søndag den 1. september kl. 11-15.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top