Intet nyt under solen på “udsolgt” sygehusmøde

Der var intet afgørede nyt under solen om de lægemæssige udfordringer, sygehuset i Thisted står overfor på akutområdet.

Sygehusdirektør Henrik Larsen gav en minutiøs og grundig gennemgang af forløbet op til de problener, sygehuet står i idag.

Problemer, der er afledt af den 21 Søndag udsendelse på DR1, hvor an læge blev afsløret i sjusk under behandling af en række patienter.

Efterfølgende bliver tre lægers kvalifikationer undersøgt : 1 fortsætter i sit job, en siger op og fratræder øjeblikkeligt og en fyres.

Hertil kommer så læger, der selv siger op og søger andre udfordringer og det er blandt disse opsigelser, der giver problemer for akutfuktionen – mens alle andre af sygehusets funktioner fungerer normalt.

Kun tale om akut der ikke fungerer
Regionsrådsformand Ulla Astman vurderer, at der er tale om, at 3-4% af sygehusets samlede aktiviteter er ramt af lægemangel. Alle andre 96-97% af aktiviteterne kører som normalt.

Sygehusdirektør Henrik Larsen oplyste, at situationen er en udfordring for sygehusets ledelse, men han er optimist.

Det er lykkedes at finde to skandinaviske læger, der starter den 1. oktober og 1. november ligesom en lettisk læge er på vej ind. Han har netop været i Thy med sin familie og beset forholdene.

Regionsrådsformand Ulla Astman oplyste også, at profilen for sygehuset, som Regionsrådet lagde fast i efteråret er, at sygehuset i Thisted skal være kendte for at tage sig af de planlagte forløb.

Flytter dele af 2.000 operationer til Thisted
Derfor tilfører man også sygehuset en del af de 2.000 urologiske patient forløb, der flyttes fra Aalborg til Thisted og Frederikshavn.

Udover disse udflytnnger vil hjerteafdelingen få et daghospital fra den 14. september, hvor læger fra Hjørring to gange om ugen tager til Thisted og holder åbent fra kl. 08.00-18.00.

Efter mødet var aftenens to værter Borgmestrene Lene Kjelgaard Jensen fra Thisted og Hans Ejner Bertelsen da også tilfredse med det store fremmøde – selvom der ikke var noget nyt under solen fra Regionens side:

De to borgmestre vil fortsat følge udviklingen på sygehuset tæt.

Forfatter

Related posts

Top