Internationalt rejsemedie: Klitmøller blandt de bedste rejsemål i 2020

Det toneangivende rejsemedie Travel + Leisure har netop udnævnt Klitmøller og det nye Svinkløv Badehotel som nummer 25 ud af de 50 bedste rejsemål i 2020. Den fornemme kåring er den seneste af en lang række internationale roser, der i år har regnet over Nordjylland.

Det internationale rejsemedie læses af over 9 millioner rejseglade turister verden over hver måned.

Klitmøller fremhæves for områdets særlige surfing-paradis Cold Hawaii, mens Svinkløv Badehotel udmærker sig ved hotellets særlige historie og høje gastronomiske niveau. Derudover fremhæves Nationalpark Thy desuden som et ideelt sted at vandre.

Placeringerne er et resultat af en pressetur tilbage i august arrangeret af VisitNordjylland og VisitDenmark i USA, hvor den amerikanske journalist Mary Holland gæstede henholdsvis Klitmøller og Svinkløv Badehotel.

– Det er helt afgørende for den generelle branding af Nordjylland, at vi opnår bred eksponering ude i verden. Redaktionelle omtaler i toneangivende medier har en værdi, som vi aldrig vil kunne betale os til. Derfor er det et område, som vi prioriterer højt, og som vi naturligvis ser et kæmpe potentiale i. Det kan både øge kendskabsgraden på eksisterende markeder, men også åbne døre på markeder som fx USA, forklarer Ann Marie Søborg Karkov, der er direktør i VisitNordjylland.

Nordjylland på verdenskortet
De internationale medier har for alvor fået øjnene op for Nordjylland det seneste år, hvor prominente medier som blandt andet New York Times, Condé Nast og engelske The Sun har anbefalet deres læsere at rejse til landsdelen mod nord.

Sidste år havde Nordjylland besøg af 25 medier fra ind- og udland, mens der i 2019 er afviklet i alt 50 presseture, hvoraf 45 var med internationale rejsejournalister.

– Det er en utrolig positiv udvikling, der dels skal ses som et resultat af en øget marketingindsats i 2019 og dels et styrket samarbejde i nordjysk turisme. Det har givetvis også haft indflydelse på dette års aktivitetsniveau, hvor Nordjylland igen har sneget sig op over landsgennemsnittet efter en årrække med stagnerende overnatningstal, fortæller Ann Marie Søborg Karkov.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top