Internationalt MTB-stævne på Mors

Nogle af verdens bedste MTB-kørere stiller til start, når der i weekenden afvikles en afdeling af UCI C2 Shimano Løb på mountain bike ruten ved Jesperhus på Mors.

Der køres både et motionsløb – Jesperhus MTB Løbet 2018 – samt første afdeling af sæsonens af UCI C2 Shimano Løb for eliten.

Eliteløbet tiltrækker kørere fra blandt andet Norge, Sverige Finland, Island, Australien, Israel og Danmark med den mange gange danske mester Benjamin Justesen front.

Og der venter publikum en stor oplevelse, når de rutinerede kørere drøner gennem skoven.

– Der er mange rigtigt gode steder, man kan følge løbet langs ruten og der er rig mulighed for at få en stor oplevelse ved målstregen på Jesperhus, som rytterne runder flere gange på ruterne lørdag og søndag, fortæller Bjarne Smedegaard fra Morsø Cykelklub, der står bag arrangementet.

Han har 85 frivillige i gang for at løbene overhovedet kan gennemføres:

– Det har stor betydning for os og de andre klubber i området, som vi har fået KÆMPE hjælp fra. Det giver en fed fornemmelse af sammenhold, siger Bjarne Smedegaard.

Der køres både lørdag og søndag
Stævnet kører over to dage, hvor motionisterne indtager ruterne til Jesperhus MTB Løbet 2018 lørdag formiddag.

Jesperhus MTB-løbet afvikles på to ruter – kort og lang rute.

Kort rute er 3,8 km og der skal køres tre omgange. Ruten er samme rute som mange af ungdomsklasserne kører til ligaløbet søndag. Kort rute indeholder ikke svære og krævende passager.

Lang rute er ruten, der skal køres af de fleste ryttere til ligaløbet. Ruten er 5,9 km lang og skal køres tre gange. Lang rute er med stejle op og nedkørsler, dog er der B-linier ved de krævende nedkørsler.

Dame- og herrerklasser på begge ruter
Lørdag lige over middag gælder det U 11-U17 MTB-liga løb.
Søndag køres alle voksne starter samt det internatioale UCI-race. Det hele starter kl. 10.00 og forventes færdigt cirka kl. 15.15.
Start og mål er ved Jesperhus.

Krævende rute venter
Starten går på grusvejen langs Legind Rideskoles ridebaner og hestefolde på Legindvej, og fører dernæst rytterne via startloopet ind på Jesperhus Blomsterparks parkeringsplads, hvor rytterne vil komme igennem målområdet, som ligger på parkeringspladsen. Efterfølgende kører via en smal skovvej til indkørslen af Rideskolen, og derefter ned af ”Gedestien”.

Efter ”Gedestien” krydser man parkeringspladsen ved ”Lyngbakkerne”, og rammer så ”Djævlebakken”. Efter ”Djævlebakken” går det hurtigt nedad mod Savværket, og skarpt til højre op imod ”Trappenedkørslen”.

Man krydser asfaltvejen og kommer ind på opkørslen op imod ”Træbroen”.

”Træbroen” passeres og der køres under Sallingsundbroen og ned mod Sallingsund Færgekro´s græsplæne. Når græsplænen er tilbagelagt, kører man direkte på ”Skibakken”, og efterfølgende køres der på skrænten hen imod ”Bonecrusher”. Kort efter ”Bonecrusher” kommer den ”Lille stejle”, og der køres derefter langs ”Diget”, inden man rammer den sidste lille stigning inden ”Tekniksporet” og derefter målområdet.

Foto: Jesperhus

Forfatter

Related posts

Top