Innovationsuge med Thy Rock på programmet

Traditionen tro har EUC Nordvest afholdt et innovationsforløb for eleverne på Grundforløb 1 (GF1). I år var temaet Thy Rock, og de ca. 155 GF1-elever fik således til opgave at komme med gode idéer til, hvordan man kan gøre Thy Rock endnu bedre.

Innovationsforløbet blev indledt med en såkaldt ’Hackathon’ på førstedagen – en innovationsproces, hvor eleverne skulle komme med idéer til forbedringer af skolemiljøet i GF1-afdelingen. Her kom mange forskellige idéer på banen, bl.a. flere farver på væggene, bordtennisbord, gratis kaffe, en multibane, el-kedler i klasseværelserne, fodboldmål og så videre.

– Vi har gennem crowdfunding fået 10.000 kr. til at realisere nogle af forslagene her og nu, så eleverne kan mærke, at deres indsats ikke har været forgæves. Samtidig har vi sendt nogle af de mere afdelingsspecifikke og langsigtede idéer ud til afdelingslederne, så de har mulighed for at arbejde videre med dem efter forløbet, fortæller underviser Pernille Tegtmeier Christensen fra EUC Nordvest

Iskugler med spiritus
Eleverne gik til opgaven med krum hals, og idérigdommen var stor. Således var der et sted mellem 40 og 50 stande, som folkene fra Thy Rock skulle forbi, før vinderne kunne kåres.

Både formanden og næstformanden var meget imponeret over elevernes engagement og kreative løsningsforslag. Der var blandt andet forskellige forslag til etablering af nye hyggeområder og barer, herunder et Rabalderstræde/Kim Larsen-tribute-telt, og etablering af et camp-område, der vil kunne anspore gæsterne til at blive længere på pladsen, ligesom der var flere forskellige forslag til udvikling af apps samt diverse aktiviteter, der skal genere mersalg.

– Jeg er overvældet over, hvor mange gode tanker og idéer, eleverne bragte til torvs. Vi mødte ikke ét eneste forslag, der var en dum ide. Tværtimod kan eleverne godt rose sig selv for et flot stykke arbejde. Det var imponerende hvor meget, de har sat sig ind i tingene, og hvor god en føling de havde med de udfordringer og potentialer, der ligger i og omkring Thy Rock. Faktisk rammer eleverne spot-on på mange af de tanker og overvejelser, vi selv har gået rundt med. Det var derfor også svært at skulle kåre en vinder, for vi syntes faktisk, at alle gjorde det rigtig godt, lød det fra formanden for Thy Rock, Hans Peter Jarl Madsen.

I sidste ende blev det dog en delikat smagsoplevelse, der løb med sejren. En gruppe fra Mad og Service havde nemlig kreeret smagfulde iskugler med forskellige spiritusvarianter. Således kunne de byde på vanilleis med henholdsvis Bailey-, Banan Bols- og Grand Marnier-smag, og det var en ren vinder både hos Thy Rocks repræsentanter og de øvrige elever.

Et udbytterigt samarbejde
Innovationsprojektet er langt fra det første projekt, EUC Nordvest og Thy Rock samarbejder om.

Gennem de sidste år har KUU-eleverne fra EUC Nordvest deltaget i opstillingen på pladsen forud for Thy Rock. En opgave, der er til stor hjælp for Thy Rock, men som i dén grad også er med til at udvikle og modne eleverne, idét de deltager som fuldgyldige medlemmer af opbygningsteamet.

Herudover har EUC Nordvests elever tidligere arrangeret modeshow, på vegne af Thy Rock og Mors-Thy Håndbold, med opbygning af indgang, scene og catwalk med mere, ligesom de var med til at hjælpe, da der var arrangeret ’THY på Rådhuspladsen’. Projekter, som både eleverne og Thy Rock har stort udbytte af.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med EUC Nordvest. Det er altid dejligt at komme her. Der er en rigtig god stemning og nogle søde og engagerede undervisere, der er friske på at afprøve forskellige projekter til glæde for begge parter. Fra vores side er vi rigtig glade for samarbejdet, så vi håber bestemt ikke, at det er sidste gang, at vi søsætter projekter sammen, slutter Hans Peter Jarl Madsen.

Arkivfoto: Thy Rock/Kristian Amby

Forfatter

Related posts

Top