Inklusionen i folkeskole skal lykkes

Af Jens Otto Madsen
spidskandidat for Enhedslisten (Ø) til KV17 i Thisted Kommune

Vores fælles folkeskole fylder rigtigt meget på vælgermøderne. Ordet inklusion dukker op igen og igen. Gør vi det helt rigtigt?

Thisted Kommunen har en rimelig god økonomi, og der synes at være enighed om at tiden er inde til et servicecheck.

Enhedslisten foreslår, at den nye kommunalbestyrelse sætter sig i spidsen for en grundig debat om inklusionsindsatsen i vore skoler. Det er et område der SKAL lykkes, og betingelserne var i starten mildest talt ikke gode. En kaotisk skolereform fulgt op af skolekonflikt.

Hvis arbejdet med at rumme børn med særlige behov og udfordringer skal blive en succes, skal det gribes an, så det bliver til gavn og glæde for alle børnene i klassen. Ellers risikerer vi, at de udsatte børn bliver ekskluderet i stedet for at blive inkluderet. Det vil nemt have ødelæggende virkning for klassemiljøet, og så er det dårligt for alle.

Lige her og nu kan der ikke ændres meget. Budgettet for 2018 er vedtaget. Hvis der er behov for større ændringer, kan disse først ske fra 2019. Det åbner til gengæld et vindue for moden overvejelse.

I Enhedslisten foreslår vi, at Thisted Kommune i foråret 2018 i samarbejde med lærerne og andre fagpersoner evaluerer og evt. udarbejder en plan for den fortsatte inklusionsindsats.

En plan skal være færdig så betids, at vi kan begynde at implementere den fra og med budget 2019.

Enhedslisten stiller ikke med konkrete forslag. Det er ikke et område, der bare ordnes med et snuptag.

Forfatter

Related posts

Top