Initiativrig morsingbo bag ny velgørenhedsgruppe

Der var ikke langt fra tanke til handling, da den 23-årige Elina Nyby fra Mors igår læste en historie om, at pædagoger landet over oplever, at børn kommer i daginstitution i alt for lidt tøj efter årstiden og som fryser på legepladsen, fordi deres forældre ikke har råd til at købe en flyverdragt eller et par varme vinterstøvler til dem.

Elina Nyby tog initiativ til at oprette en facebook-gruppe, hvor folk både kan give og modtage alt fra vinterstøvler, handsker, huer og flyverdragter til sko og dyner:

Den initiativrige morsingbo, der selv er enlig mor til to drenge på godt 4 år og halvandet år, havde selv været ved at sortere i drengenes tøj. Planen var egentlig, at sælge tøjet videre:

– Men efter at have læst den her artikel var jeg på ingen måder i tvivl om, hvad jeg skulle med det overtøj jeg havde sorteret fra, fortæller hun om baggrundet for at oprette gruppen, som hun får hjælp af en veninde til at administrere.

Og der er allerede godt gang i aktiviteten. På mindre end et døgn har har 250 personer meldt sig ind i gruppen.

Vel vidende, at det kan være enormt svært for forældre, der ikke er så godt økonomisk stillet, at stå frem og bede om hjælp, har Elina Nyby gjort det muligt at henvende sig til hende eller hendes veninde i en privatbesked. De vil så herefter sørge for at opslaget bliver delt med gruppens medlemmer i deres navn.

Gruppens medlemmer kan give og modtage enkelt-ting, men også hele sække og kasser modtages gerne – og skulle det blive nødvendigt sørger Elina Nyby eller hendes veninde for at tingene bliver hentet. Men ambitionen om at sikre alle børn på Mors de nødvendige fornødenheder stopper ikke her.

Hendes vurdering er, at der er behov for en gruppe som hendes – særligt i en coronatid hvor genbrugsbutikkerne holder lukket. Derfor har hun været i kontakt med flere øens genbrugsbutikker, som i første omgang har reageret positivt på hendes henvendelse:

Desuden har Elina Nyby været i kontakt med Morsø Kommune, som hun nu håber vil være med til at brede budskabet om gruppen til de økonomisk vanskeligt stillede børnefamilier på øen.

Alle er velkomne i gruppen, men der er ét krav:

– Om det en flyverdragt eller en solcrem eder mangles så er det vigtigste, at den person, der mangler det får det til sit barn, lyder det fra Elina Nyby.

LÆS OGSÅ:

Børn fra fattige familier fryser i børnehaven

 

Forfatter
Tags
Top