Initiativer vil bekæmpe lægemangel i Thy Mors

Regeringen har netop landet en aftale med alle Folketingets partier om bedre lægedækning i hele Danmark.

Torsten Schack Pedersen, Folketingsmedlem for Venstre i Thisted-kredsen, er glad for aftalen.

– Vi har gang på gang hørt historier om, hvordan der er urimelige forskelle i lægedækningen i Danmark. Den slags ulighed i sundhedsvæsenet skal bekæmpes med politiske tiltag, og derfor er jeg meget glad for, at regeringen har taget initiativ til at sikre en bred aftale,  siger Torsten Schack Pedersen, MF (V) og fortsætter:

– Aftalen indeholder flere anbefalinger fra det Lægedækningsudvalg, regeringen tidligere har nedsat. Blandt andet vil der fremadrettet blive omprioriteret penge til en omlægning af honoraret i almen praksis, så det bliver økonomisk mere attraktivt for læger at etablere sig i områder som eksempelvis i Thy og på Mors.

Aftalen sikrer også, at i områder med lægedækningsproblemer kan regionerne fremover drive almene medicinske klinikker i op til 6 år mod de nuværende fire år. Det har betydning for klinikkerne i eksempelvis Frøstrup, Hurup og Thisted.

– Med aftalen løser vi en række problemer. Andre ting ligger fortsat på regionernes bord. Jeg er glad for, at alle Folketingets partier står bag aftalen, siger Torsten Schack Pedersen, der også fremhæver regeringens beslutning om allerede fra september i år at øge antallet medicinstuderende med 50 på Aalborg Universitet.

Forfatter

Related posts

Top