Ingen nyuddannede betjente til Midt- og Vestjylland i denne omgang

I alt 84 unge mænd og kvinder kan fra idag kalde sig færdiguddannede politibetjente. De er dermed den første årgang fra politiets nye 2-årige basisuddannelse.

De unge politistuderende har allerede gjort et positivt indtryk ude i kredsene i forbindelse med deres praktiktid:

– Vi hører fra flere kredse, som har haft de unge i praktik, at de går til opgaverne med krum hals og løser dem rigtig godt, siger Ina Eliasen, HR-direktør hos Rigspolitiet. Hun er sikker på, at de nyuddannede betjente vil være fuldstændig klar til at tage fat ude i kredsene, selvom deres basisuddannelse er et år kortere end politiets gamle grunduddannelse.

– De nyuddannede betjente får en rigtig god uddannelse, som giver dem de nødvendige redskaber til at løse de mange opgaver, de bliver stillet overfor. De lærer blandt meget andet om arbejdet i beredskabet, konflikthåndtering, patruljetjeneste, cyber-kriminalitet, kultur, etik og politijura. Den kortere uddannelsen har fået mere fokus på den praksisnære politifaglighed, så vi sikrer, at de bliver klædt rigtig godt på til deres fremtidige arbejde,” siger hun og understreger samtidig, at man hos politiet ikke stopper sin læring, når man består fra Politiskolen:

– Ens læring stopper jo ikke, når man er færdig på skolebænken – tværtimod. Det fortsætter ude i kredsene, og vi forventer, at alle betjente – unge som erfarne – hele tiden tilstræber at lære nyt og dygtiggøre sig. Derudover får de unge betjente – på lige fod med deres mere erfarne kolleger – mulighed for at specialisere sig og løse mere komplekse opgaver i løbet af deres karriere.

Ingen nyuddannede til Midt- og Vestjylland
Ud af de i alt 84 nyuddannede er ingen af dem dog på vej til Midt- og Vestjyllands politikreds, som bl.a. omfatter Thy og Mors.

Sådan fordeler de nye betjente sig rundt i landet: 
* 7 til Nordjyllands Politi
* 5 til Østjyllands Politi
* 5 til Syd- og Sønderjyllands Politi
* 5 til Fyns Politi
* 5 til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
* 10 til Midt- og Vestsjællands Politi
* 10 til Københavns Vestegns Politi
* 11 til Nordsjællands Politi og
* 26 til Københavns Politi

Foto : Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top