Ingen medaljer – men lærerigt

Ved årets DM i Skills konkurrence, hvor et hold HG-elever fra EUC Nordvest deltog, var der skarp konkurrence i kategorier som personligt salg og markedsføringsplan. Elverne har HG-Handelsskolen ydede en flot indsats, men det rakte desværre ikke til medaljer.

Turen til København i weekenden var spændende og udfordrende for Patrick, Heidi, Kuluk og Maja. De har lært en masse om samarbejde, deres fag, ansvar og hvad det kommende arbejdsliv har at byde på, når karrieren sigter mod en ansættelse inden for detailhandel.

Chokoladekurven som case
De fire elever fik etableret et samarbejde med chokoladekurven og da eleverne gerne ville have produkter med til deres stand, indebar samarbejdet bl.a. fremstilling af ca. 220 flødeboller.

Eleverne er i løbet af konkurrencen blevet bedømt i kategorierne: Hjemmeside, markedsføringsplan, personligt salg, dekoration og event. I alle kategorier skulle de, over for et dommerpanel, lave en fremlæggelse – og alle gæster var velkomne til at kigge på. Med andre ord en form for offentlig eksamen som gjorde spændingen en tand mere intens for eleverne.

– Det har været hårdt og dommerne stillede ind i mellem nogle svære spørgsmål. I den sidste konkurrence om vores hjemmeside, kunne vi heldigvis svare på det hele, lyder det fra eleverne.

En lærerig proces
Jonna Bax, lærer på HG-Handelsskolen har fulgt eleverne lige fra udvælgesen hjemme på skolen til finalen og hun er ikke i tvivl om, at DM i Skills giver eleverne en masse faglig ballast.

– De bliver udfordret i samarbejde, i at kombinere deres fag, i at fremlægge og hvad det vil sige at skulle præstere selvom man er træt og brugt, siger hun.

Forfatter

Related posts

Top