Ingen “Limfjordens Guld” i Danmarks nationalret

Der er ikke een ret med Limfjordens guld – muslinger eller østers imellem – når danskerne nu skal stemme om deres lokale finalekandidat til afstemningen om Danmarks nationalret.

Tarteletter, Brændende Kærlighed og Sandart er de lokale bud i konkurrencen.

– De sidste uger har vi diskutere mad, måltider og lokale råvarer som aldrig før. Danskerne har sendt hundredevis af billeder med bud på retter til konkurrencen, og tusindevis har debatteret vores mad- og måltidskultur på Facebook. Nu skal danskerne til stemmeurnerne, siger fødevareminister Dan Jørgensen

Kæmpe interesse blandt borgerne
Der er kommet mere end 700 billeder fra danskerne bare på Instagram og e-mail samt mere end 12.000 følgere på Facebook, der deler billeder og kommenterer livligt. Danskerne har været ivrige med at poste forslag til Danmarks nationalret på de sociale medier, og det har givet kokke fra otte regioner inspiration til hver at fortolke tre danske klassiske retter.

– Det bliver spændende, hvilke retter der går videre til finalen om at blive Danmarks nationalret fra de enkelte landsdele. Men lige meget om det bliver frikadeller eller gule ærter, så håber jeg, at debatten forsætter ude i kantinerne og ved middagsbordene, så vi sammen kan løfte den danske mad og måltidskultur, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Tre lokale retter i dyst
For Thy Mors’ vedkommende er der tre retter at vælge imellem:

MAd MV 3

Røget sandart med kartofler, syltede rødbeder og kapers

Mad MV 2

Tarteletter med kylling og svampe

Mad MV 1

Brændende kærlighed

På www.nationalret.dk kan danskerne stemme på deres regionale favorit frem til søndag d. 26. oktober. Fra 28. oktober til 16. november løber den nationale afstemning om Danmarks nationalret med kåring 20. november.

Forfatter

Related posts

Top