Ingen hjælp fra minister: Beslutning om fjernstyring fastholdes

Beslutningen om at lade bl.a. Vilsundbroen fjernstyre fra Aalborg fra årsskiftet står ved magt.

Så kort kan et brev, som Transportminister Benny Engelbrecht (S) i dag har sendt til en række nordjyske borgmestre, opsummeres.

Sammen med borgmestrene i Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Mariagerfjord Kommuner sendte Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i sidste måned et åbent brev til ministeren, hvori man udtrykte bekymring for beslutningen om fjernstyring af en række nordjyske klapbroer.

– Det, at man placerer en styring af Vildsundbroen i Aalborg; det er da en mærkelig måde og ville et Danmark i balance, lød det dengang fra Hans Ejner Bertelsen, der kaldte det for en forkert retning at gå.

I brevet til borgmestrene skriver ministeren, at der ved fjernstyring af broen vil være samme betjening, som ved lokal styring:

– Hvis der mod forventning skulle opstå problemer med fjernstyringen, vil Vejdirektoratet desuden have mulighed for at genoptage den lokale styring med kort varsel, skriver ministeren der samtidig glæder sig over, at alle lokalt ansatte brovagter har takket ja til ansættelse i Aalborg.

Men den løsning tror Hans Ejner Bertelsen ikke på holder i længden:

– Der er jo ingen, der er bosiddende på Mors, som fremover vil søge en stilling som brovagt i Aalborg. Man fjerne arbejdspladser fra vores del af landet og flytter dem til Aalborg, siger borgmesteren inden han tilføjer:

– Bemærkningen om, at man bevarer arbejdspladserne i Nordjylland – ja, jeg synes faktisk næsten at den er uartig.

Hans Ejner Bertelsen vil sammen med de øvrige fire borgmestre tage kontakt til transportministeren efter sommerferien.

– Et enkelt afslag skal ikke afskrække os, slutter Hans Ejner Bertelsen, der ikke tøver med at kalde Vilsundbroen for en livsnerve i det nordvestjyske.

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top