Ingen glatføreuheld i Thy og på Mors

Det er for alvor blevet sæson for glatte veje.

Men i modsætning til i Nordjyllands politikreds, hvor man i de tidlige morgentimer blev kaldt ud til flere solouheld som følge af glatføre, har der ingen problemer været i Thy og Mors. Det fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted, Jørgen Jensen.

Med udsigt til en mulig snestorm i Nordvestjylland i morgen onsdag er dog vigtigt stadig at være ekstra opmærksom, når man bevæger sig ud i trafikken.

Politiet har følgende gode råd i forbindelse med kørsel i vinterperioden:

1: Skift til vinterdæk
Hvis du stadig kører rundt med sommerdæk på bilen, så få den til skfitet til vinter- eller helårsdæk. På den måde står bilen bedre fast på vejen.

2. Frostsikker kølervæske
Husk at køler- og sprinklervæske skal være frostsikret. Hvis væsken fryser og udvider sig, kan den nemlig forårsage sprængte rør og beholdere.

3.Sæt ekstra tid af
Fjern sne, is, salt og snavs fra lygter, ruder, spejle og vinduesviskere, og børst det værste sne af bilens tag og kølerhjelm, inden du kører ud, så du har frit udsyn igennem forruden.

4. Tjek vejrudsigten
Lyt med på trafikradioen, kør hjemmefra i god tid, og kør altid efter forholdene. Husk du er længere tid om at bremse på en glat vej, så sænk farten, og hold afstand til andre bilister.

5. Husk varmt tøj
Hav altid tæppe, varmt tøj, varme støvler, opladet mobiltelefon, vigtige telefonnumre, skovl, tov mm. med i bilen, hvis du skulle sidde fast i vintervejret.

Foto: Presse-fotos.dk

Forfatter
Tags

Related posts

Top