Informationsmøde for lokale virksomheder

Praktikplads-AUB er en ny, obligatorisk ordning, der kommer til at berøre en lang række lokale virksomheder. Mange virksomheder er imidlertid usikre på, hvordan den nye ordning kommer til at berøre netop deres virksomhed, samt – ikke mindst – hvordan man som virksomhed kan drage fordel af den nye ordning.

Derfor inviterer EUC Nordvest nu alle interesserede til informationsmøde omkring den nye ordning. Det sker d. 5. og 7. marts i henholdsvis Thisted og Nykøbing.

 Praktikplads-AUB er sat i verden for at sikre, at der bliver oprettet flere praktikpladser. Alle prognoser viser, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft inden for en række fagområder, og derfor er det nødvendigt, at vi sætter ind nu, hvis virksomhederne også på den lange bane skal have et fornuftigt rekrutteringsgrundlag, fortæller Sigurd Skovborg, der er lære- og praktikpladskonsulent på EUC Nordvest.

– Regeringen og arbejdsmarkedets parter har derfor skabt Praktikplads-AUB, der er en ordning, som belønner arbejdsgivere, der tager ansvar og bidrager til at uddanne elever fra erhvervsuddannelserne, mens arbejdsgivere der ikke bidrager tilstrækkeligt må gribe til lommerne og betale et ekstra bidrag til Praktikplads-AUB, siger han. 

Stifinderen står klar med en hjælpende hånd
Landets virksomheder får til april en forskudsopgørelse med virksomhedens specifikke mål for, hvor mange elever, den skal beskæftige i indeværende kalenderår. Og så har man ellers til 31. december til at få opfyldt dette mål, hvis man vil undgå en økonomisk sanktion.

– Har man som virksomhed aldrig tidligere haft elever ansat, kan det måske umiddelbart virke ganske uoverskueligt at sætte sig ind i retningslinjerne på området. Det er dog en bekymring, Sigurd Skovborg ikke mener, man behøver at bruge meget krudt på: 

– På EUC Nordvest har vi et stærkt vejlederteam, Stifinderen, hvor vi er to fuldtidsansatte LOP-konsulenter, der arbejder benhårdt og målrettet for at gøre det så let og smidigt som overhovedet muligt for virksomhederne at have en elev. Vi står klar til at rådgive virksomhederne, og vi hjælper gerne med alt det praktiske omkring godkendelser, tilskudsmuligheder, stillingsopslag, uddannelsesaftaler og så videre. Vi vil rigtig gerne vise virksomhederne, at det ikke behøver at være besværligt at tage elever ind, men at der tværtimod er en nogle gode sidegevinster ved det, understreger Sigurd Skovborg.

 Praktikplads-AUB er en realitet, som virksomhederne er tvunget til at forholde sig til. Vil man gerne høre mere om den nye ordning, og hvad den kommer til at betyde for ens virksomhed, opfordrer Sigurd Skovborg til, at man tilmelder sig et af informationsmøderne via mail: ss@eucnordvest.dk.

Tilmeldingsfrisen er fredag d. 2. marts.

Informationsmødet mandag d. 5. marts, kl. 16.30 – 17.30 afholdes i Auditoriet på EUC Nordvest, Kronborgvej 110, mens informationsmødet i Nykøbing afholdes onsdag d. 7. marts, kl. 16.30 – 17.30 på Morsø Landbrugsskole, Mosegårdsvej 10.

Foto: Klaus Hedegaard og Sigurd Skovborg, lære- og praktikpladskonsulenter. EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top