Influenzaen har godt fat: Flest indlæggelser i 5 år

Influenzasæsonen har for alvor ramt Danmark.

I den forgangne uge var der særligt mange henvendelser med influenzasymptomer hos landets læger, og samtidig steg antallet af indlagte personer med influenza til sammenlagt 2462 personer siden uge 40 sidste år. Det skriver TV2.

I følge den seneste rapport fra Statens Serum Institut er det det højeste antal i de seneste fem sæsoner, og da der kan være forsinkelser på registreringen, kan tallet reelt være endnu højere.

Ventes at toppe den kommende tid
Af de indlagte patienter har i alt 98 været indlagt på intensivafdelinger, hvilket ikke er højere end i de seneste fem sæsoner, oplyser Statens Serum Institut.

I alt er 122 indlagte patienter med influenza registreret som døde inden for 30 dage. Det er ikke selve influenzaen, som er farlig, men hvis man samtidig har andre sygdomme, kan det være nødvendigt at sætte ind mod dem.

Statens Serum Institut følger udviklingen henover influenzasæsonen fra uge 40 til uge 20. De tør endnu ikke sige, om denne sæson har toppet, eller om vi skal forvente en yderligere stigning i antallet af indlæggelser de kommende uger.

– Den her influenzasæson er så meget anderledes, end vi plejer at se. De sidste par uger er det steget meget stejlt, og den vil formentlig toppe inden for de næste uger, men det er næsten umuligt at spå om, siger Thea Kølben Fischer til TV2.

Forfatter
Tags

Related posts

Top