Indsatsleder efter ulykke: – Folk skal holde sig væk

Da en ældre mand fra Mors onsdag eftermiddag kørte i havnen i Nykøbing, blev han reddet op af havnebassinet af den 24-årige Nicolai Ris Andersen fra Nykøbing.

Torsdag formiddag fortalte han LimfjordUpdate.dk, hvordan han efterfølgende undrede sig over, at folk bare stod på kajen og kiggede på – og flere af dem med mobiltelefonen fremme.

Indsatsleder Claus Sejer Pedersen er ligeledes frustreret over forløbet efter den ældre mand var reddet op af vandet.

– Mit indtryk var, at det var stressende. Folk har ikke den pli at trække væk fra situationen. Vi kan ikke få bekræftet om han er alene eller ej, så vi havde travlt. Man skal jo trække væk der fra, men selv folk på elscooter kørte jo helt ud til kajen, for at se med, siger Claus Sejer Pedersen til TV MidtVest.

Folk skal holde sig væk
Claus Sejer Pedersen opfordrer folk, der er tæt på ulykker til at holde afstand og have respekt for, at redningsfolkene skal arbejde.

– Folk skal holde sig væk og give plads til at redningspersonalet. Man kan sige, at de som på en eller anden måde er implicerede i ulykken eller i redningsarbejdet, de kan blive. Der kan være en god grund til at få talt de hændelser, de har været ude for igennem, eller for at hjælpe med at opklare et forløb. Men alle andre, har jo slet ingenting at gøre i nærheden af ulykker, siger han.

Normalt er det Politiet der sørger for at afspærre et ulykkesområde og dermed give redningsfolkene arbejdsro. Og selvom Politiet var blevet tilkaldt, var redningsmandskabet nødt til selv at improvisere en afspærring med en dertil tilkaldt sprøjtevogn:

– Flere gange må vi fortælle folk, at de skal holde sig på afstand, siger Claus Sejer Pedersen og fortsætter:

– Da vi så fjernede afspærringen på et tidspunkt for at få kranen ind – den skulle løfte bilen op af havnen – så vælter folk igen ind på molen, siger en tydeligt frustreret indsatsleder til TV MidtVest.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top