Indsatsen mod selvmord: Mindre pillepakninger er en succes

I 2011 forsøgte 1246 danskere at tage deres eget liv med håndkøbsmedicin, og samtidig kom omkring 3000 mennesker på hospitalet med forgiftninger.

En stor del af de indlagte var børn og unge mellem 10 og 18 år.

Men så besluttede politikerne at gøre det sværere for børn og unge at købe smertestillende medicin og i 2013 blev pakningsbegrænsinger, som betyder at der kun kan købes 20 tabletter ad gangen, indført. Og det har virket.

Antallet af hospitalsindlæggelser på grund af forgiftninger i forbindelse med selvmordsforsøg er faldet med næsten en femtedel, helt præcist 18,5 procent, skriver Kristeligt Dagblad.

Samtidig viser blodprøver fra alle indlagte efter 2013, at risikoen for alvorlige leverskader er faldet med knap en tredjedel, ligesom risikoen for leversvigt er faldet med 40 procent.

Den positive udvikling fremgår af den første videnskabelige undersøgelse af effekten af begrænsningen i salg af håndkøbskøbsmedicin, udført af en gruppe forskere ved Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse under Region Hovedstadens Psykiatri.

Undersøgelsen viser samtidig, at det faldende antal selvmordsforsøg med piller ikke har betydet, at der i stedet er blevet taget andre metoder i brug.

Forfatter
Tags

Related posts

Top