Indeklima: Elever kan miste op til et års læring

Indeklimaet i de danske folkeskoler er generelt alt for dårligt, viser undersøgelser. Det skal et nyt RealDania-projekt til lave om på. Det skriver TV MidtVest.

90 procent af alle folkeskolerne er bygget før 1995, hvor der kom regler for ventilation på skolerne, og derfor er langt fra alle skoler lige så heldige med indeklimaet, og det skal den nye indeklimakampagne gøre noget ved.

– Kommunerne har faktisk været i gang med at renovere skolerne, men indeklimaet er ikke det, som lige har stået først for, og det har virkelig stor betydning for børnene, fastslår Anne Skovbo, der er filantropidirektør i RealDania.

Ekspert: Indeklimaet skal prioriteres højere
Svend Erik Jensen er Distriktschef i Exhausto, der er specialister i indeklimaløsninger. Han er ikke i tvivl om, at det på den lange bane bliver dyrere for kommunerne, hvis de sparer på indeklimaet, når de renoverer skoler.

– Det giver sygdomme, det giver allergier og en masse fravær i dagligdagen, og det koster samfundet mange penge, fastslår han.

Projekt til 28 millioner kroner
Foreningen har afsat 28 millioner kroner til at hjælpe kommunerne med at prioritere indeklimaet og samarbejdet om at udvikle konkrete løsninger og metoder i skolerenoveringerne, som skal give børnene bedre indlæringsforhold.

Indeklimakampagnen fra RealDania fortsætter frem til 2020. Netop nu er man i gang med at finde de rette kommunale samarbejdspartnere, som skal være med til at udvikle en fremtidig model for, hvordan kommunerne tænker indeklimaet ind i skolerenoveringerne.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top