Imorgen får deltidsbrandmand sin dom

Imorgen falder der dom i en af de sager, der optog borgerne i og omkring Fjerritslev allermest i efteråret 2016 – nemlig sagen mod en 35-årig fritidsbrandmand fra byen, som er anklaget for at stå bag 27 påsatte brande i området. Det skriver TV2 Nord.

Ved retten i Hjørring er brandmanden én gang tidligere blevet idømt 5 års fængsel, men afgørelsen blev anket til landsrettet, og her går anklageren efter 10 års fængsel. Omvendt går forsvareren efter at få sin klient pure frikendt:

Ingen beviser
– Jeg mener, at beviserne tynde. Faktisk mener jeg slet ikke, at der er tale om beviser, men derimod kun om indicier fra anklagemyndigheden, siger forsvarerJens Christian Christensen til TV2 Nord.

Da sagen om de 33 påsatte brande i Fjerritslev var for retten i Hjørring i november sidste år, endte det med en fængselsdom på fem år til den 35-årige. Han blev dog kun dømt for at stå bag 18 af brandene, og en af de brande, han blev frikendt for, var den mest alvorlige – en brand i et stråtækt hus, hvor den 87-årige kvindelige beboer nær var brændt inde.

Ved ankesagen i landsretten har anklagemyndigheden valgt kun at tiltale fritidsbrandmanden for 27 af brandene, der endte med at forvolde skade for mere end 18 millioner kroner.

Forfatter

Related posts

Top