Igen igen: Jonah Blacksmith imponerer musikanmelder *****

Bandet Jonah Blacksmith der har rødder i Thy væltede i weekenden musikmagasinet Gaffa’s anmelder bagover efter en koncert i Holstebro.

Anmelder Troels Frøkjær giver Alstrup-brødrene og de andre i bandet fem ud af seks stjerner *****.

Troels Frøkjær skriver bl.a. nedenstående i sin anmeldelse:

“Koncerten starter med, at de to brødre Thomas og Simon på scenen og fremfører en kort akustisk sang. Herefter bliver første filmklip vist. Filmene handler om Alstrup-brødrenes baggrund og om bedstefaderen Johannes Smed fra Hørdum, som gav knægtene deres enorme spilleglæde. Det handler om jagtfællesskabet og naturen i Thy. Første filmsekvens slutter med at de to brødre sidder og spiller stille og akustisk i filmklippet. Dette går så over i et fuldt band-setup på scenen. Betagende smukt allerede og der er lagt op til en stor aften. Det fornemmer man straks.

“I næste filmsekvens skrues der gevaldigt op for filmkunsten. Filmen består af dronefilmede landskaber omkring havet. Her tegnes med hvid tusch blomster og blomsterfrø, som vi følger gennem vinden. Enormt poetisk og smukt. Filmen er skabt af journalist, fotograf og byrådsmedlem Joachim Plaetner Kjeldsen fra Thisted i tæt samarbejde med Alstrup-brødrene.”

 

“Det slår mig under koncerten, hvor fremragende en sanger Simon Alstrup i virkeligheden er med sin lysende og klare stemme, der kan få glas til at græde. Og så er jeg helt vild med de to trommeslagere, der sidder med siden til i hver sin side; helt fremme på scenen. Det giver musikken den power, som gør, at det ikke bliver småkedelig indie-folk for de indforståede, men giver bandet optimal mulighed for at variere udtrykket, intensiteten og dynamikken fra det helt stille og følsomme til det store, fede rockudtryk. Den mulighed udnyttes på forbilledlig vis.”

“Voldsomt rørende er også introduktionen til en af bandets stærkeste sange ”Daughter of Jonah,” og meget andet i løbet af aftenen. Men oplev det selv. Denne totaloplevelse bør du faktisk ikke gå glip af. På alle måder inspirerende og rørende. Og nåja – som sådanne ”familiesammenkomster” har for vane – så var der også lige kaffe og drømmekage til de 900 gæster efter koncerten. Imponerende.”

Du kan læse anmeldelse i sin fulde længer HER

 Foto: Jonah Blacksmith

 

Forfatter

Related posts

Top