Idealcombi stopper produktion af trævinduer

Idealvinduet i træversionen er fortid på Idealcombi i Hurup, hvor man i disse uger sender sin ”New Green Generation” på markedet og samtidigt udfaser hele til program af trævinduer.

Den nordvestjyske vinduesfabrik har nemlig udfaset det træprogram, som lagde grunden til det daværende Idealvinduet tilbage i 1973.

Fremover satser Idealcombi nemlig udelukkende på kombineret træ og aluminium med en energiperformance, der lever op til de forventede 2020-krav. Udfasningen af trævinduet skal honorere en stigende efterspørgsel og nedbringe leveringstiden på fremtidens træ/alu-vinduer.

– Det var en hård beslutning, for der er også følelser indblandet. Trævinduet var jo det produkt, som virksomheden oprindeligt blev baseret på, siger Claus Winther til Building Supply.

Samtidigt “moderniserer” man de velkendte produktserier; Frame og Nation, der har fået en markant energimæssig forbedring i form af en kerne af isoleringsmaterialet PUR. Idealcombi introducerede materialet for fem år siden i forbindelse med udviklingen af vinduesserien ”Futura+”.

– De nye vinduer ligner de gamle til forveksling. Man kan sige, at vi har udviklet et helt nyt vindue i et allerede eksisterende design, siger Claus Winther til Wood-Supply.

Han fortæller samtidigt, at det har været en omfattende opgave at omstille en så stor produktion, der har stået på henover sommeren og efteråret.

– Risikoen for at støde ind i noget uforudset er stor. Derfor besluttede vi at nedsætte en gruppe, hvor vi på chefniveau gik i dialog med udvalgte kunder og tilbød dem at afprøve ’fremtidens vindue’. Det er gået over al forventning, og vi har derfor allerede leveret til både små og store projekter, fortæller Claus Winther.

Foto : IdealCombi

Forfatter

Related posts

Top