Idag åbner Kulturmødet Mors

Idag åbner den 8. udgave af Kulturmødet Mors i en noget anderledes udgave end normalt. Det hele foregår nemlig online under temaet “Culture Matters”.

Med coronapandemien som bagtæppe,  er samtalen om kunst og kultur vigtigere end nogensinde.

– Vi har set, hvordan kunst og kultur har samlet danskerne i en krisetid. Det er her, vi har fundet fællesskab og fået ilt til det indre liv. Nu genåbner Danmark. Spørgsmålet er, hvad har vi lært?, skriver Kulturmødet som en teaser for åbningsdebatten der starter i eftermiddag

Til åbningen samler Kulturmødet Mors førende kunstnere, kulturaktører, erhvervsfolk og politikere til tre timers samtale om fremtidens kunst- og kulturliv. Åbningen sendes online fra København.

Kulturmøde i tre kapitler
Kulturmødet Mors skulle efter planen have været afholdt 20.-22. august, men på grund af coronasituationen blev folkene bag tvunget til at tænke nyt i forhold til afviklingen.

Derfor besluttede bestyrelsen, at opdele årets Kulturmødet i tre kapitler:

• Første kapitel finder sted i forsommeren 2020, hvor kulturlivets aktører inviteres til en online konference om fremtidens kulturliv. Clement Kjersgaard er vært.

• Andet kapitel er et digitalt Kulturmødet Mors fra den 20. – 22. august med podcast, live-debatter og samtaler om kunst og kultur. Blandt samarbejdspartnere kan nævnes ARoS, Kunsten og Utzon Center, Dansk Kulturinstitut, Arkitektforeningen og DR.

• Tredje kapitel er en række sanselige kulturarrangementer på Mors i efteråret 2020, når regeringen igen tillader, at danskerne samles.

Sidste år deltog mere end 30.000 i Kulturmødet.

Du kan læse mere om dagens åbningsdebat HER.

LÆS OGSÅ:

Sådan afvikles Kulturmødet Mors 2020

Foto: Per Bille

Forfatter

Related posts

Top